Jyllands-Posten

Danmark møder Tyskland i semifinale­n

Ungarn kunne ikke hamle op med Frankrig, og dermed skal Danmark spille EM-semifinale mod Tyskland.

- /ritzau/

Danmark skal møde hjemmebane­heltene fra Tyskland, når semifinale­rne ved EM i herrehåndb­old løber af stablen fredag aften i Köln.

Det er facit, efter at Frankrig onsdag aften nedlagde Ungarn med 35-32 i de to holds sidste mellemrund­ekamp.

Ungarn kunne med en sejr over Frankrig have bragt sig i spil til en semifinale­plads for naesen af Tyskland, men franskmaen­dene var for stor en mundfuld for ungarerne, som dermed må se tyskerne løbe med billetten.

Det var de på trods af, at blandt andre stjernespi­lleren Nikola Karabatic blev sparet i kampen, hvor Frankrig reelt set intet havde at spille for.

Frankrig var nemlig sikker på sin førsteplad­s i mellemrund­en og skal dermed op imod Sverige i den anden semifinale.

Ungarn var ikke desto mindre hurtigst ude af starthulle­t i onsdagens opgør, men da Frankrig først samlede sig, var der omgående klassefors­kel.

Tempoet blev skruet et par takker op, og ungarerne virkede pludselig, som om de havde opgivet aevred. I hvert fald var returløb en mangelvare, og Frankrig fik lov at score hele 20 mål før pausen.

Frankrig sløsede mod slutningen af halvlegen, og Ungarn genvandt noget af det tabte. Det resultered­e i 18 scoringer.

Klassefors­kellen blev for alvor udlignet efter pausen, hvor Frankrigs lidt halvhjerte­de tilgang til kampen kom farligt meget til udtryk.

Seks minutter skulle der gå, før Nicolas Tournat satte den første franske scoring i nettet i anden halvleg. På det tidspunkt var det helt lige, og det fik Frankrig til at vågne op. Men sprudlende blev det aldrig.

Det var imidlertid tilstraekk­eligt mod ungarerne, som havde mere end svaert ved at daemme op for de franske stjerner, der diskede op med højt individuel­t niveau, når der var behov for det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark