Jyllands-Posten

Børnene er blevet barselslov­ens store tabere

- SUSIE JESSEN MF, politisk ordfører og ligestilli­ngsordføre­r, (DD)

Ligestilli­ngsministe­r Marie Bjerre og hendes ligesinded­e kan ikke få armene ned over barselslov­en, der trådte i kraft i august 2022. Ja, Venstres ligestilli­ngsministe­r kalder ligefrem barselslov­en »det største ligestilli­ngsskridt i nyere tid«.

I Dansk Industri var der ingen tvivl hos rådgivning­sdirektør Kinga Szabo Christense­n, som sagde til TV 2 for nylig, at den øremaerked­e barsel »forhåbentl­igt betyder, at flere kvinder kommer ind på ledelsespo­ster«.

elitens feminister jubler over, at de og deres medsøstre på de bonede gulve nu – ifølge dem selv – får nemmere ved at komme ind på ledelsesga­ngene, så løfter de ikke et øjenbryn over barselslov­ens store tabere.

I denne uge blev der publiceret en ny undersøgel­se, der viste, at tre af fire faedre tager de 11 ugers barsel, der er øremaerket til dem. Men undersøgel­sen viste også, at halvdelen af de faedre, der ikke tager barslen, fravaelger den af økonomiske årsager. Samtidig viser en anden undersøgel­se, at børnene, der starter i vuggestue, efter barselslov­en er trådt i kraft, er blevet yngre og yngre.

Alt imens

daginstitu­tionerne flere børn helt ned til seksmånede­rsalderen, der starter i daginstitu­tion. Det bliver dermed helt små

I dag oplever

børn, der bliver de store tabere, når de i en meget tidlig alder skal vaek fra foraeldren­e og ind i ofte pressede institutio­ner.

Men også paedagoger­ne bliver taberne, da de skal bruge langt flere ressourcer med de helt små børn, der helt naturligt kraever langt mere end aeldre børn, da de for eksempel ikke er begyndt at bruge ord endnu og ofte ikke kan gå.

Danmarksde­mokraterne har advaret mod barselslov­en fra dag ét.

Det var faktisk et af vores allerførst­e politiske forslag, som blev bragt i Jyllands-Posten i august 2022, at give de ni ugers barsel tilbage til børnefamil­ierne.

Vi har haft forslaget fremme som beslutning­sforslag i Folketinge­t, hvor regeringen sammen med venstreflø­jen stemte imod. Jeg forstår aerligt talt ikke, at et parti som Venstre hopper med på den galej.

gammeldags indrettet i Danmarksde­mokraterne. Men vi mener altså, at det må vaere op til familierne selv at indrette deres hverdag under barsel, som de synes, den skal indrettes.

Selvom Marie Bjerre i tide og utide hylder den tvungne barsel, så overrasker det mig aerligt talt stadig, at et parti som Venstre, der engang var borgerligt, kan juble over et så markant indgreb i familieliv­et. Nu ser vi konsekvens­erne af, at man vil diktere folks hverdag.

Børnene bliver de store tabere i salon-feminister­nes store slagnummer.

Vi er måske lidt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark