Jyllands-Posten

Velhaver køber jysk badehotel

Hans venner »har vendt hotellet ryggen«, men nu vil Jørgen Hansen renovere det for millioner.

- RASMUS THORSEN rasmus.thorsen@jp.dk

I den lille by Agger, der er omgivet af vand og jysk vestkyst, ligger et gult badehotel. Agger Badehotel anno 1904.

Det har ligget her i 120 år med skiftende ejere. Men aldrig én med så mange penge som ham, der netop har købt det – velhaveren Jørgen Hansen. Og det kommer til at betyde aendringer.

For mens det gule hotel i 2023 gav en bruttofort­jeneste på 41.000 kr. og et underskud på 26.000 kr., skal der i år postes helt andre summer i badehotell­et.

Gennem sit familieeje­de investerin­gselskab, JJH Invest, der har over 450. mio. kr. i egenkapita­l, har Jørgen Hansen – sammen med arkitekten Søren Sarup – opkøbt hotellet.

Jørgen Hansen har tjent stort på sit livsvaerk, transportf­irmaet Freja, som han i 2020 solgte i en milliardha­ndel til Torben Østergaard­Nielsen, der står bag USTCkoncer­nen.

Naensom renovering

Planen for det gule hotel er løs, men daekker i første omgang over en »naensom renovering« for omtrent 5-10 mio. kr. inden forårssaes­onen i 2026.

Ifølge Jørgen Hansen er der to ting, der skal respektere­s i projektet – hotellets 120 år lange historie og en forpagtnin­gsaftale, der udløber med 2024. Derfor forventer han, at renovering­en begynder i starten af 2025.

Hvad de to opkøbere reelt har betalt for hotellet, er »en hemmelighe­d«, siger Jørgen Hansen.

Et sted, folk vil bo

Men af badehotell­ets seneste regnskab fremgår det, at den gamle gule bygning er opgjort til en vaerdi af 713.000 kr.

»Hvis du kigger op på et af vaerelsern­e, kan du nok også se, at det kan ikke koste så meget,« siger Jørgen Hansen.

Hvad skal I egentlig med et badehotel?

»Vi skal lave et sted, hvor folk gerne vil bo. Agger er et overset sted på vestkysten. Det ligger lige op ad Nationalpa­rk Thy, og i tilgift er der også kommet en Michelin-restaurant til byen. Der mangler bare et sted at overnatte,« siger Jørgen Hansen.

»Jeg har nogle bekendte, der har forsøgt at overnatte på Agger Badehotel, men de har vendt hotellet ryggen, når de har set vaerelsern­e,« tilføjer han.

Derfor er det også først og fremmest vaerelsern­e, han vil lave om. Umiddelbar­t bliver der tale om seks suiter og et par vaerelser på hotellets førstesal. Og så bliver restaurant­en sløjfet.

»Vi skal ikke konkurrere med den Michelin-restaurant, der ligger lige på den anden side af gaden. Så hvis vi skal noget med mad, bliver det en morgenmad og frokost,« siger Jørgen Hansen.

Vi skal ikke konkurrere med den Michelinre­staurant, der ligger lige på den anden side af gaden. Så hvis vi skal noget med mad, bliver det en morgenmad og frokost. JØRGEN HANSEN, NY KØBER AF AGGER BADEHOTEL

Du siger selv, at byen er overset. Så hvordan skal gaesterne få øjnene op for Agger Badehotel?

»Ved at vi laver et rigtig laekkert sted at bo. Og så skal de vaere bevidste om naturen i området og om, at de kan få noget rigtig godt at spise ved at gå lige over gaden,« slutter Jørgen Hansen.

 ?? ?? Agger Badehotels 120 år lange historie skal respektere­s, fortaeller Jørgen Hansen, der er den nye ejer af gule badehotel på den jyske vestkyst. det Illustrati­on: Anders Thykier
Agger Badehotels 120 år lange historie skal respektere­s, fortaeller Jørgen Hansen, der er den nye ejer af gule badehotel på den jyske vestkyst. det Illustrati­on: Anders Thykier

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark