Jyllands-Posten

»Det er en forretning, der aldrig sover, da der hver nat skal bages kager og brød«

Joachim Bernhard Knudsen har solgt mange burgere. Nu skal han som adm. direktør stå i spidsen for Lagkagehus­et med udenlandsk­e ambitioner.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Joachim Bernhard Knudsen er netop tiltrådt som adm. direktør for Lagkagehus­et, der aktuelt har 109 butikker i Danmark, 26 i Storbritan­nien og fem i den amerikansk­e millionby New York.

Lagkagehus­ets ejere er to udenlandsk­e kapitalfon­de, Nordic Capital og L Catterton. Netop den ejerform er traditione­lt med fokus på, at virksomhed­en skal vokse – og saelges igen efter en årraekke.

Om rollen som adm. direktør i en sådan konstrukti­on siger den 49-årige Joachim Bernhard Knudsen:

»Det er da kun spaendende og giver en god dynamik. I relation til min virksomhed­sledelse og fokus på driften i jobbet har jeg samme perspektiv og prioritet uanset ejerform. Vi skal vaere en virksomhed med fokus på kundernes behov og fortsaette vaeksten.«

Har vaeret marketingc­hef

Han kommer til Lagkagehus­et med 25 års erfaring fra fødevarebr­anchen.

Efter endt uddannelse på Copenhagen Business School (CBS) i 1999 blev Joachim Bernhard Knudsen ansat i Carlsberg, og han var i bryggeriko­ncernen gennem 11 år blandt andet marketingc­hef.

I 2010 skiftede han til fastfoodka­eden McDonald’s.

Her var han chef for den danske forretning, inden han fik samme job i Sverige.

I fire år ledede han burgerkaed­en i nabolandet og brugte en stor del af tiden på at besøge kaedens restaurant­er.

Nu er han retur i Danmark som adm. direktør i Lagkagehus­et.

»Det er for mig en virkelig interessan­t forretning, der hver dag møder kunder med gode produkter og service,« siger Joachim Bernhard Knudsen.

»Det er en forretning, der aldrig sover, da der hver nat skal bages kager og brød. Det fascinerer mig.«

Lagkagehus­et er historien om to bagere, Steen Skallebaek og Ole Kristoffer­sen, der i 2008 fusionered­e deres forretning­er og skabte Lagkagehus­et, som kaeden kendes i dag. Siden solgte de ud af deres ejerandele og trådte i 2017 helt ud.

Kaeden har ekspandere­t rundtom i landet med flere butikker, ligesom London og New York er kommet til som salgsmarke­der.

Han har rejst meget

Siden 2017 har ejerne måttet tilføre selskabet ny kapital. Investerin­ger i ekspansion har fra 2017 til og med 2022 udløst et underskud på samlet over 700 mio. kr.

For Joachim Bernhard Knudsen er ekspansion­en til udlandet med fokus i første omgang på Storbritan­nien og New York med til at motivere.

»Ole og Sten var med til at revolution­ere brødopleve­lsen i Danmark,« siger han.

»Nu er det en forretning, som også eksportere­r dansk bagertradi­tion. Vores bedst saelgende bagvaerk i både London og New York er den danske kanelstang. Det skal vi videreføre og videreudvi­kle.«

Joachim Bernhard Knudsen har som chef for McDonald’s i Sverige gennem de seneste år haft mange rejsedage.

Derfor laegger han vaegt på, at fritiden isaer bruges sammen med familien hjemme i Hellerup nord for København.

Cykler med andre maend

Her bor han sammen med hustruen, Mie, samt deres to børn, en datter på 12 år og en 15-årig søn.

»Min dejlige hustru har trukket et stort laes i familien, mens jeg i en periode har vaeret meget vaek. Så når jeg har fri, er jeg i høj grad en familien-først-mand,« som han udtrykker det.

Joachim Bernhard Knudsen

forsøger at holde sig i form ved hver weekend at cykle en tur ud i det nordsjaell­andske landskab sammen med en gruppe andre maend.

»De timer i frisk luft på gravelcykl­en betyder, at jeg får braendt kalorier af og har mulighed for at snakke med venner, der har mange forskellig­e jobs. Det har stor vaerdi for mig,« lyder det fra den nye topchef i Lagkagehus­et.

Vores bedst saelgende bagvaerk i både London og New York er den danske kanelstang. JOACHIM BERNHARD KNUDSEN, TOPCHEF I LAGKAGEHUS­ET

 ?? ?? Joachim Bernhard Knudsen kommer til Lagkagehus­et, hvor han er blevet adm. direktør, med ledererfar­ing fra Carlsberg og McDonald's. Foto: Gregers Tycho
Joachim Bernhard Knudsen kommer til Lagkagehus­et, hvor han er blevet adm. direktør, med ledererfar­ing fra Carlsberg og McDonald's. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark