Jyllands-Posten

Den berømte bevoksning på Aarhus Universite­t har fået endnu et hug

Endnu en facade på Aarhus Universite­t er blevet blottet for grønt.

- KLARA TREBBIEN RASMUSSEN klara.trebbien@jp.dk

Et af kendetegne­ne ved Aarhus Universite­ts bygninger er den omfattende bevoksning, der daekker store dele af de gule murstensfa­cader.

Det var genstand for stor opmaerksom­hed, da stormen Malik i 2022 ramte Aarhus og blaeste den store vedbend af Bogtårnet ved Det Kongelige Bibliotek og efterlod tårnet med et noget mere nøgent udtryk.

I forbindels­e med det heftige vejr, der har praeget begyndelse­n af året, har bevoksning­en på en af universite­tets øvrige bygninger fået sig et hug.

Bliver snart hentet

Hvis man i løbet af mandag gik en tur langs Ringgaden i naerheden af Det Kongelige Bibliotek, vil man måske have bidt maerke i en stor bunke af beplantnin­g, som lå på jorden ved en af de gule facader.

Selvom det så lidt hidsigt ud, er realiteter­ne denne gang noget mere udramatisk­e for bevoksning­en. Det forklarer Conor Leerhøy, der er bygningsch­ef på Aarhus Universite­t.

»Gartnerne har lige klippet vedbenden til, og derfor ligger der en større bunke afklippede vedbend til snarlig afhentning. Dette syn ser selvfølgel­ig lidt voldsomt ud for en forbipasse­rende,« oplyser han til JP Aarhus.

To til tre år

Men selvom forklaring­en på den store bunke er harmløs, så er en del af bevoksning­en røget ned på en bygning lige ved siden af.

»Vedbenden faldt ned omkring den 4. til 5. januar 2024. Der er tale om et mindre areal på den lave bygning i forlaengel­se af Bogtårnet mod øst. Planten skal nok overleve medfarten og forventes at daekke facaden i alt sin flora om cirka to til tre år,« oplyser Conor Leerhøy.

Vaerre gik det imidlertid for to egetraeer ved universite­tssøerne under snestormen.

»Et måtte faeldes, og et andet mistede toppen,« skrev Aarhus Universite­t i en opdatering på Facebook den 7. januar.

Planten skal nok overleve medfarten og forventes at daekke facaden i alt sin flora om cirka to til tre år. CONOR LEERHØY, BYGNINGSCH­EF PÅ AARHUS UNIVERSITE­T

 ?? ?? Den mørke del af den lave bygnings facade er der, hvor vedbenden var, før den røg ned. Foto: Conor Leerhøy
Den mørke del af den lave bygnings facade er der, hvor vedbenden var, før den røg ned. Foto: Conor Leerhøy

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark