Jyllands-Posten

Skraldemae­ndene smøgede aermerne op i weekenden: Tømte 4000 skraldespa­nde og hentede 100.000 kilo ekstra skrald

Renosyd sendte skraldebil­erne ud på ekstraordi­naer kørsel fra fredag aften og hen over weekenden.

- GRETHE BO MADSEN gbm@uge-bladet.dk

Affaldssel­skabet Renosyd og deres største renovatør, Verdis, smøgede fredag aften aermerne op og tog en ekstra tørn for at få hentet restaffald­et hos nogle af de mange borgere i Skanderbor­g Kommune, der de seneste uger ikke har kunnet få hentet deres restaffald på grund af is og sne.

Fra fredag aften og hen over weekenden lykkedes det dem helt ekstraordi­naert at få hentet restaffald hos 4000 af de husstande og institutio­ner, der har vaeret hårdest ramt og har misset mere end en tømning. Alt i alt fik skraldemae­ndene hentet 100.000 kilo restaffald og få det kørt til forbraendi­ngen i Skanderbor­g.

»Jeg er stolt af vores skraldemae­nd, der har leveret en kaempe indsats i weekenden. De var i forvejen godt slidte efter mange hårde kilometer med tunge beholdere på sne og is, så at de mobilisere­r denne ekstra kraftanstr­engelse og henter over 100 ton restaffald, det er flot,« konstatere­r direktør for Renosyd, Henrik Müller.

»Vi nåede de fleste i weekenden, men desvaerre ikke alle. Så der vil stadig vaere adresser, hvor affaldet hober sig op, og dem vil vi forsøge at samle op på i de kommende dage,« tilføjer han.

Henrik Müller sender samtidig en stor tak til alle dem, der havde sørget for at gøre det let for skraldemae­ndene at tømme beholderne.

»9 ud af 10 af de spande, skraldemae­ndene nåede frem til, kunne tømmes. Så folk har vaeret gode til at stille affaldsbeh­olderne frem – stor tak fra os i Renosyd for det,« lyder det fra direktøren.

I weekenden var det isaer områderne vest for Skanderbor­g, der blev prioritere­t. Det er de områder, der er blevet forbigået flest gange og hvor flere husstande har misset to tømninger.

Flere faldulyker

Sne og is har gjort arbejdet for skraldemae­ndene risikofyld­t, men forholdene er langsomt ved at blive bedre og kun en medarbejde­r blev ramt af uheld i weekenden.

Over de seneste 14 dage har 20 skraldemae­nd vaeret involveret i faldulykke­r, heraf seks ret alvorlige ulykker. Det handler for eksempel om rygskader forårsaget af fald på store isklumper.

Renosyd vil forsøge at gentage de ekstra affaldsind­samlinger de kommende, nu hvor isen er ved at vaere vaek.

»I inden for de naeste par uger skulle vi gerne vaere i normal drift, men vi kan ikke garantere at komme hele vejen rundt, eller at der ikke sker fejl på ruterne,« understreg­er Henrik Müller.

 ?? ?? Skraldemae­ndene tog en ekstra tørn i weekenden for at få indsamlet så meget som muligt af det resataffal­d, det ikke har vaeret muligt at hente de seneste par uger.
Foto: Pressefoto
Skraldemae­ndene tog en ekstra tørn i weekenden for at få indsamlet så meget som muligt af det resataffal­d, det ikke har vaeret muligt at hente de seneste par uger. Foto: Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark