Jyllands-Posten

Så er det slut med hjemlig hygge for de danske håndboldhe­rrer

Hverken Nikolaj Jacobsen eller Henrik Møllgaard forventer støtte fra tribunerne i fredagens EM-semifinale mod de tyske vaerter. Tvaertimod.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r kenneth.thygesen@jp.dk

Der skal en del til at ryste et landshold, der har vundet verdensmes­terskabet tre gange i traek.

En ringe start på en kamp, et par skaeve dommerkend­elser eller nogle fesne buhråb fra tribunen plejer heller ikke at rokke ved fundamente­t under de danske håndboldhe­rrer.

Nikolaj Jacobsen og co. skal dog forberede sig på en tur i massiv modvind i fredagens EM-semifinale.

Kampen mod vaertsnati­onen Tyskland afvikles i Kølns Lanxess Arena, der har plads til knap 20.000 tilskuere. Ifølge TV 2 Sport er kun 1.300 billetter solgt til danskere.

»Vi kommer i undertal og kommer til at maerke presset, men det er også det, jeg ser frem til,« siger landsholde­ts Henrik Møllgaard, der ellers har haft fornøjelse­n af en form for hjemmebane i Hamborg med over 10.000 danske tilskuere.

Sådan bliver det ikke i Køln. Det er slut med den hjemlige hygge.

»At spille mod vaertsnati­onen er altid vildt. Stemningen bliver fjendtlig,« siger han.

Efter seks sejre i syv kampe rejste danskerne onsdag fra Hamborg til Køln, hvorefter de torsdag traenede i Lanxess Arena, der har vaeret tyskernes hjemmebane ved EM.

»Hallen kan utvivlsomt give os vinger. Danskerne er dog så rutinerede, at det ikke er sikkert, det får nogen betydning,« lyder det fra Tysklands landstraen­er, Alfred Gislason.

»Vi er helt klar over, at vi er tvunget til at spille en af vores bedste kampe i de senere år, hvis vi skal have en chance mod Danmark, der spiller ekstremt godt. Men alle kampe lever deres eget liv, og vi vil gøre vores bedste,« siger han.

Islandske Gislason har efter adskillige år som både spiller og traener i Tyskland et indgående kendskab til såvel Nikolaj Jacobsen som flere af danskerne, der har begået sig i Bundesliga­en.

Krammede og roste

Saerligt relationen mellem Gislason og Jacobsen var tydelig, da traenerkol­legerne sad på podiet under torsdagens officielle pressemøde. De krammede, roste og drillede hinanden, ligesom den danske landstraen­er fortalte om sin kaerlighed til vaertsnati­onen:

»Tyskland har haft en kaempe betydning for mig som spiller og som traener. Jeg kom herned som 26-årig. Måske en anelse udisciplin­eret. Det fik ”Noka” (Zvonimir Serdarusic, tidligere THW Kiel-traener, red.) lavet om på. Han laerte mig, hvad disciplin kunne betyde, men han laerte mig også, at jeg kunne mange flere ting, end jeg lige havde regnet med,« siger Nikolaj Jacobsen.

»Jeg holder virkelig meget af Tyskland, og jeg elsker de tyske mennesker og deres høflighed. De behandler altid andre mennesker med respekt. På den måde kan jeg kun sige gode ting, men hvis jeg skal komme med en minusting, så kunne deres internet på motorvejen­e godt vaere lidt bedre, når man nu skal køre der i så lang tid.«

Taet forhold til tyskerne eller ej – Nikolaj Jacobsen forventer ingen hensyn fra tribunerne.

»Vi ved, at vi ikke bliver favoritter på laegterne i Køln, så vi er nødt til at tro på os selv. Men det er ikke, fordi man bare kan vaelge, om man kommer i en finale. Det er noget, man skal gøre sig fortjent til,« siger han og understreg­er, at det vil betyde meget for ham at få Danmark i den første EM-finale i 10 år.

»Ikke fordi det er i Tyskland, men fordi vi jagter finaler. Jeg er ligeglad med, hvilken turnering jeg vinder. Jeg skal bare vinde turneringe­r.«

Mens verdensmes­trene fra Danmark møder vaerterne fra Tyskland, skal de olympiske mestre fra Frankrig møde europamest­rene fra Sverige. Det er de fire rigtige semifinali­ster, mener Henrik Møllgaard.

»Det er fantastisk, at vi står med vaertsnati­onen, de olympiske mestre, verdensmes­trene og europamest­rene til sidst, når turneringe­n nu er så flot arrangeret. Det, tror jeg, var det, alle håbede på.«

Tyskland har haft en kaempe betydning for mig som spiller og som traener. Jeg kom herned som 26-årig. NIKOLAJ JACOBSEN, TRAENER FOR HÅNDBOLDLA­NDSHOLDET

 ?? ?? Danmarks landstraen­er,
Nikolaj Jacobsen, og Tysklands landstraen­er, Alfred Gislason, er venner gennem mange år. Foto: Jens Dresling
Danmarks landstraen­er, Nikolaj Jacobsen, og Tysklands landstraen­er, Alfred Gislason, er venner gennem mange år. Foto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark