Jyllands-Posten

Køb af superhest har taendt OL-medaljehåb­et

Med hoppen Freestyle har Cathrine LaudrupDuf­our fået en makker, der får hende til at drømme om en topplaceri­ng ved OL, hvad hun ellers havde afskrevet.

-

Cathrine Laudrup-Dufour var overbevist om, at drømmen om en OL-medalje i Paris til sommer forsvandt en dag i januar sidste år.

Her blev hendes tophest, Bohemian, solgt. Kort forinden havde hun skilt sig af med en anden konkurrenc­ehest, Vamos Amigos, og før det var Cassidy blevet sendt på pension.

Tilbage stod Danmarks mest succesfuld­e dressurryt­ter på sin gård uden for Fredensbor­g uden en konkurrenc­edygtig tophest. Halvandet år før legene i Paris.

»Jeg stod rigtig usikkert i forhold til OL. Min tanke dengang var, at jeg allerede har vaeret til OL to gange, og man kan ikke kun leve fra OL til OL. Man er også nødt til at leve i årene imellem. Der gror jo desvaerre ikke et pengetrae i min have,« forklarer Cathrine Laudrup-Dufour.

Dressurrid­ning er en dyr sport, og en dressurhes­t på topniveau kan let koste et tocifret millionbel­øb. Alternativ­et er at investere i hestene, når de er helt unge og meget billigere, og selv bruge adskillige år på at traene dem op.

Det indebaerer til gengaeld en risiko for, at hesten aldrig bliver så god som håbet. Eller at den skal videresael­ges på toppen af karrieren for at få friske penge i kassen, som det skete med Bohemian.

»Jeg kunne godt have ”redet faerdig” på Bohemian, men så ville jeg nok have vaeret ude af sporten om to-tre år, og det er jeg ikke klar til.«

»Beslutning­en om at saelge tog vi med et langsigtet mål, der går meget laengere end til Paris. Indimellem må man tage nogle virkelig traelse beslutning­er, der gør meget ondt. Nogle gange må man saelge en hest for at få råd til at købe 10 nye,« siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Optimismen er vokset

Godt for forretning­en på lang sigt, skidt for de sportslige ambitioner her og nu. For nok havde hun talentfuld­e heste i stalden. Men de var stadig alt for unge til at kunne begå sig i den internatio­nale top.

Det aendrede sig , da Laudrup-Dufour meddelte, at hun sammen med samarbejds­partneren familien Zinglersen havde købt halvpart i hesten Freestyle.

Den dag meldte Cathrine Laudrup-Dufour sig ind i OLraeset med fornyet styrke.

»Jeg ville aldrig have troet, at jeg skulle nå at komme op på samme niveau som tidligere inden Paris. Men med Freestyle er det lige før, det kan blive endnu bedre end det, jeg havde med Bohemian,« siger Cathrine LaudrupDuf­our.

Optimismen er kun vokset efter de første erfaringer med den 14-årige hoppe, der for nogle år siden blev redet med paen succes af den engelske stjerneryt­ter Charlotte Dujardin. Allerede efter få minutter i sadlen på sin nye hest kunne hun maerke, at der kan vaere et staerkt samarbejde under opsejling.

»Freestyle har stor erfaring, og hun minder mig sindssygt meget om min første OL-hest, Cassidy. Det er ligesom at få mine yndlingssu­tsko på. Jeg føler mig virkelig meget hjemme. Vi har samme arbejdsmor­al og samme gnist. Vi behøver faktisk ikke at kommuniker­e sammen,« siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Naeste markante kryds i hendes kalender er grandprix-staevnet i Herning i marts, der er en del af OLkvalifik­ationen. Her skal Freestyle for første gang praesenter­es for et dansk publikum.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark