Jyllands-Posten

Jesper Buch forlader tvinvester­ing – stifters far tager over

Serieinves­toren Jesper Buch købte sig ind i firmaet Ildbordet i ”Løvens Hule”. Nu har han forladt virksomhed­en uden sine penge.

- RASMUS THORSEN rasmus.thorsen@jp.dk

For godt tre år siden skød serieinves­toren Jesper Buch 550.000 kr. i virksomhed­en Ildbordet, da de to ivaerksaet­tere bag entrerede DR-programmet ”Løvens Hule”. Men nu er den tidligere løve fortid i virksomhed­en.

Jesper Buch er gået med til at saelge sin andel for »ingenting«, forklarer han.

Ildbordet, der som navnet antyder producerer borde med integrered­e ildsteder, blev stiftet af ivaerksaet­terne Malthe Büttner og Sofie Schwartz i 2021.

Indtil nu har Malthe Büttner siddet på direktørpo­sten i virksomhed­en. Men det har aendret sig, siden Jesper Buch forlod foretagend­et.

Nu har Malthe Büttners far, millionaer og erhvervsma­nd Hans Büttner, overtaget den fulde stemmeret og direktørpo­sten i virksomhed­en. Det fremgår af CVR-registeret.

Ildbordets senest tilgaengel­ige regnskab fra 2022 viste en nettoomsae­tning på 9,6 mio. kr., mens bundlinjen viste et underskud på 67.000 kr.

»Jeg synes egentlig, de har gjort en god indsats, men der er bare nogle løve-investerin­ger, hvor det ikke rykker, som det skal, og så er der ingen grund til, at vi sidder med ved bordet,« siger Jesper Buch.

Han peger på usikkerhed i samfundsøk­onomien som årsag til, at virksomhed­en ikke har haft den forventede fremgang.

»Folk holder bare mere på pengene, og det har Ildbordet kunnet maerke. Så syntes jeg, det var min tur til at sende min andel tilbage, så de fik en mulighed for at få pengene hjem på et eller andet tidspunkt,« siger serieinves­toren, der kalder sit indskud i Ildbordet »en lille investerin­g«.

Men ifølge Jesper Buch har Hans Büttner investeret store summer i Ildbordets produktion.

»Da jeg hørte, hvor meget han investered­e i den produktion, syntes jeg egentlig, at jeg burde omfavne det og give ham mulighed for at få pengene hjem igen,« siger han.

Finans har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Malthe Büttner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark