Jyllands-Posten

Tesla er på vej med en ny model

Der er angiveligt tale om en billig kompakt crossover-model, der skal produceres fra midten af naeste år.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Tesla er på vej med en helt ny bil.

Det skal vaere en model, der er så billig, at den kan konkurrere med eksempelvi­s mindre benzinbile­r og de små elbiler fra den kinesiske producent BYD.

Ifølge Reuters har Tesla meddelt sine underlever­andører, at man ønsker at starte produktion­en af en ny elbil i juni 2025.

Skabt til masserne

Den er beregnet til det såkaldte ”massemarke­d” og kendes foreløbig under kodenavnet ”Redwood”, fortaeller fire kilder til Reuters, hvor af de to betegner modellen som ”en kompakt crossover”

En crossover kan bedst forklares som en bil, der er en ”krydsning” mellem en

SUV’er og en almindelig personbil. Teslas topchef Elon Musk har gennem laengere tid forsøgt at teste fans og investorer­s appetit på billigere elbiler og selvkørend­e robottaxie­r, der forventes at skulle produceres på nye platforme til naeste generation af knap så dyre elbiler.

»Disse modeller, inklusive en elbil med en startpris på omkring 172.000 kr. (25.000 USD) på det amerikansk­e marked, ville gøre det muligt at konkurrere med billigere benzindrev­ne biler og et voksende antal billige elbiler, som dem fremstille­t af Kinas BYD,« skriver Reuters.

Til sammenlign­ing koster den billigste Tesla Model 3 ca. 276.000 kr. eller knap 39.000 dollars i USA.

Tesla tog i slutningen af sidste år kontakt til sine underlever­andører med ”ønsker om priser” på dele til ”Redwood”-modellen med henblik på en produktion på 10.000 styk om ugen.

Den naeste generation af opbygning af Tesla’er vil omfatte to eller flere modeller og bliver internt kaldt ”NV9X”, skriver Reuters.

 ?? ?? Tesla er på vej med en ny billig model, som skal konkurrere med mindre benzinbile­r og de små elbiler fra BYD. Produktion­en skal starte til juni naeste år, og modellen bliver en crossover.
Foto: Long Wei/AP Images
Tesla er på vej med en ny billig model, som skal konkurrere med mindre benzinbile­r og de små elbiler fra BYD. Produktion­en skal starte til juni naeste år, og modellen bliver en crossover. Foto: Long Wei/AP Images

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark