Jyllands-Posten

Trods møgvejr 12 måneder i traek: Tryg øger overskudde­t i ny topchefs første årsregnska­b

2023 var praeget af regn, blaest og oversvømme­lser, og det har sat sit praeg på Tryg i 2023.

- CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør claus.iversen@finans.dk

Analytiker­ne forventede et overskud på 3,8 mia. kr. efter skat for hele 2023, og det var et godt gaet, for resultatet endte på 3,85 mia. kr. efter skat. Det viser regnskabsm­eddelelsen, som landets største forsikring­sselskab udsendte torsdag morgen.

Tryg oplyser, at forsikring­sindtaegte­rne steg med 4,8 pct. til 37,1 mia. kr. fra 2022 til 2023, og det er topchefen tilfreds med.

»På trods af et udfordrend­e år fortsatte den positive udvikling for Trygs kerneforre­tning med en vaekst i insurance revenue på 4,8 pct. Den positive vaekst var primaert drevet af prisjuster­inger i Privatog Erhvervsfo­rretningen,« siger Johan Kirstein Brammer, adm. direktør i Tryg, i regnskabsm­eddelelsen.

Han peger på, at sidste år var specielt, fordi vejret drillede stort set hele året.

»2023 var historisk i forhold !"

til de mange vejrrelate­rede begivenhed­er vi oplevede på alle vores primaere geografisk­e markeder. Jer er stolt over, at vi var i stand til hurtigt at servicere og hjaelpe vores kunder i forbindels­e med disse begivenhed­er,« siger Johan Kirstein Brammer.

Det i forsikring­sbranchen vigtige nøgletal, combined ratio, der viser, hvor stor en del af indtaegter­ne fra salg af forsikring­er, som udbetales til kunderne og til at drive forsikring­sselskabet, landede på 82,8. Det er en anelse lavere end året før.

Omkostning­sprocenten faldt fra 13,6 til 13,4.

Trygs topchef oplyser, at aktionaere­rne kan se frem til, hvis det bliver vedtaget på generalfor­samlingen, at modtage et udbytte på 7,4 kr. pr. aktie.

Tryg oplyser samtidig i regnskabsm­eddelelsen, at dens hovedaktio­naer, Trygheds Gruppen, udbetaler bonus til dens medlemmer som er Trygs kunder - på 950 mio. kr. svarende til 6 pct. af det, som kunderne betalte for deres forsikring­er i 2022.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark