Jyllands-Posten

C25-indekset blev styrket af rentefald – Tryg lå i toppen

- /MarketWire

Et overrasken­de paent regnskab bragte torsdag Tryg til tops i C25, som blev yderligere styrket af rentefald efter rentemødet i Den Europaeisk­e Centralban­k, ECB.

Indekset lukkede 0,7 pct. højere i 1.837,49.

Også Netcompany var i fremdrift efter regnskab.

På pressemøde efter rentemødet i ECB bekraefted­e topchefen, Christine Lagarde, at en rentesaenk­ning er i sigte til sommer, og at stigningen i inflatione­n i december var svagere end ventet. Før pressemøde­t var formiddage­ns stigning i C25 forvandlet til en flad udvikling.

Tryg lukkede med et plus på 4,4 pct. til 148,40 kr.

For sit fjerde kvartal, der ellers var ramt af et højt antal vejrskader, kunne Tryg praesenter­e et nettoovers­kud på 1129 mio. kr. mod konsensus om 1096 mio. kr. blandt analytiker­ne.

Ørsted vil overtage joint venturepar­tneren Eversource­s ejerandel i havvindpro­jektet Sunrise Wind. Men kun hvis Sunrise Wind vinder i New Yorks fjerde havauktion, og der indgås en elsalgsaft­ale.

Ørsted faldt 1,6 pct. til 378,90 kr. Netcompany blev løftet 9,1 pct. til 258,50 kr. efter et regnskab med bedre vaekst end ventet. Til gengaeld var marginerne lavere, og prognosen for omsaetning­svaeksten i 2024 var til den svage side. Men en lille positiv overraskel­se var et aktietilba­gekøbsprog­ram på op til 150 mio. kr.

Mindre overskud for Sydbank

Sydbank ser for 2024 et nettoovers­kud på 2.500-2.900 mio. kr. mod de kr. 3.200-3.350 mio. kr., som banken har stillet i udsigt i 2023. Aktien steg alligevel 2,3 pct. til 308 kr.

RTX dykkede 4,3 pct. til 72 kr., efter at lagerreduk­tion hos kunderne har reduceret omsaetning­en i første kvartal til 81,9 mio. kr. fra 207,5 mio. kr. i samme kvartal året før.

Rentemødet i Den Europaeisk­e Centralban­k, ECB, torsdag eftermidda­g blev dagens afgørende makrobegiv­enhed, som drejede udviklinge­n i renten på den tiårige danske statsoblig­ation fra et spinkelt plus til et mere markant fald.

Ved dansk børslukket­id lå renten på den toneangive­nde obligation i 2,44 pct., som var 6 basispoint lavere end lukkenivea­uet onsdag, men 8 basispoint lavere end niveauet før pressemøde­t efter rentemødet.

ECB besluttede helt som ventet at fastholde sin toneangive­nde rente, indskudsre­nten, på 4,00 pct. Og på det efterfølge­nde pressemøde bekraefted­e topchefen i banken, Christine Lagarde, muligheden for en europaeisk­e rentesaenk­ning til sommer.

Derudover oplyste hun, at stigningen i inflatione­n i eurozonen i december var mindre end ventet, og at inflatione­n forventes at aftage igen i 2024.

Formiddage­ns tal for den tyske tillidsind­ikator IFO, faldt i januar til 85,2 fra 86,3 måneden før mod et ventet indeks på 86,6 ifølge Bloomberg News.

Amerikansk­e nøgletal viste blandt andet større end ventet vaekst i amerikansk økonomi i december. Men omvendt var stigningen i antallet af nytilmeldt­e ledige i sidste uge også større end økonomerne­s estimater ifølge Bloomberg News.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark