Jyllands-Posten

Havne i Ebeltoft oversvømme­t for anden gang på kun fire uger

Torsdag morgen lå Fiskerihav­nen og Skudehavne­n igen under vand.

- ANNE FRANK HENRIKSEN Lokalavise­n anne.henriksen@lokalavise­n.dk

Det er kun fire uge siden, at vandet steg og oversvømme­de flere havneområd­er i Ebeltoft. Torsdag morgen den 25. januar skete det igen.

I Fiskerihav­nen flød vandet igen på parkerings­pladsen, og i Skudehavne­n, som led store skader under seneste oversvømme­lse den 22. december, var broerne igen daekket af vand.

Her er molerne, som beskrevet tidligere, i så ringe forfatning, at de ikke kan bryde de voldsomme skvulp fra Vigen, og det resulterer i et uroligt havnebassi­n, der giver skader på broerne.

Molerne er ejet af kommunen, og Skudehavne­ns bestyrelse er i dialog med kommunen om at forbedre molerne.

Vandstands­stigningen skyldtes denne gang et lavtryk over Baltikum, der onsdag gav kraftig blaest fra nordvest. Blaesten sendte en masse vand ind i de indre danske farvande og tilhørende fjorde, forklarer DMI, Danmarks Meteorolog­iske Institut, som onsdag varslede forhøjet vandstand i blandt andet det vestlige Kattegat og Aarhus Bugt frem til torsdag eftermidda­g. Langs Kattegatky­sten fra Skagen til Aarhus Bugt samt i Øresund var der ventet vandstande op mellem 1,2 og 1,4 meter over normal vandstand.

»Vejrmaessi­gt har vi vaeret igennem en meget våd periode, og derfor er der fyldt godt op i de danske vandløb. Når vandstande­n samtidig stiger i havet, kan vandet fra vandløbene få svaert ved at løbe ud i havet, og der er derfor risiko for oversvømme­lser i kystnaere områder,« lød det fra DMI onsdag.

Syddjurs Kommune har planer for klimasikri­ng af kyststraek­ningerne i byen, isaer i Fiskerihav­nen, som er mest udsat, men der er endnu ikke finansieri­ng til projektet, der hedder Klimarobus­t Kystkultur.

Det gaelder også forbedring af molerne i Skudehavne­n.

 ?? ?? Sådan så der ud på Fiskerihav­nens parkerings­plads i Ebeltoft kl. 7 torsdag morgen 25. januar. Foto: Anne Frank Henriksen
Sådan så der ud på Fiskerihav­nens parkerings­plads i Ebeltoft kl. 7 torsdag morgen 25. januar. Foto: Anne Frank Henriksen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark