Jyllands-Posten

Den nye cocktailba­r Hella åbner på Aarhus Ø

Til marts åbner den nye cocktailba­r Hella på Aarhus Ø. Bag den står tre kendte profiler fra det aarhusians­ke barmiljø.

- MARIE DUEDAHL jpaarhus@jp.dk

Hella er navnet på Aarhus Ø’s nye cocktailba­r, der forventes at åbne omkring 1. marts. Indehavern­e er Caspar Mönniche, Magnus Hofmeister og Mads Schack. De to sidstnaevn­te vil mange aarhusiane­re kende fra den kombinered­e spiritusbu­tik og cocktailba­r Force Majeure i Borggade. Den er ejet af Mads Schack med Magnus Hofmeister som barchef.

Caspar Mönniche har tidligere vaeret bartender hos Mash i Aarhus.

»Vi har kendt hinanden i mange år. Jeg har set på lokaler til en bar i Aarhus i tre år, og nu ville Mads og Magnus heldigvis gerne vaere med,« fortaeller Caspar Mönniche.

Mads Schack mangler plads i Force Majeure:

»Jeg har laenge haft en drøm om et større sted. Det er ikke sjovt at måtte afvise gaester torsdag, fredag og lørdag.«

Han forbliver bartender i Force Majeure på deltid. Resten af tiden skal han dels stå bag baren i Hella, dels udvikle nye produkter i samarbejde med danske og udenlandsk­e destilleri­er.

Caspar Mönniche og Magnus Hofmeister bliver også bartendere i Hella, samtidig med at de får ansvaret for den daglige drift og ledelse.

Hus med endegavl

Hella åbner i to af de fem små restaurant­huse, der ligger ned til Bassin 7. Husene er de to sidste i raekken, så gavlen kan også tages i brug til udeserveri­ng. I alt cirka 40 pladser udendørs og 60 indendørs.

Restaurant­husene er tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG, red.), og ingen af dem er ens. Således har Hellas ene hus en stråtaekt facade.

»BIG har skabt en flot, anderledes arkitektur. Med solceller på taget og glastag mellem vores to huse, så man får et kig til himlen. Nu vil vi fylde vores bygning med et lige så skarpt koncept som arkitektur­en,« siger Mads Schack.

Hella er en reference til Helios, solguden i den graeske mytologi. I Island og på Faerøerne bruger man ordet i betydninge­n: at haelde op.

»Hella er også californis­k surferslan­g i betydninge­n: endnu mere. It’s gonna be nice or it’s gonna be hella nice!« smiler Mads Schack. Navnet er valgt, fordi cocktailba­rens facader er af glas, så der er et smukt lysindfald hele dagen.

»Solen starter ovre ved Mols og kører hele vejen rundt langs vores vinduer og ender med lav sol over Aarhus. Vi har et af byens bedste udsigtsspo­ts,« siger Mads Schack.

Et kokkekøkke­n

Da Bassin 7-husene er bygget til restaurant­er, har Hella-husene et veludstyre­t kokkekøkke­n. Her vil der blive anrettet snacks og småretter til sultne gaester, men om dagen vil det primaert blive brugt til at gøre de mange ingrediens­er til cocktailen­e klar.

Alle tre indehavere har deltaget i internatio­nale bartenderk­onkurrence­r, så aarhusiane­rne kan forvente cocktails på højt niveau.

Hella åbner med ni cocktails på kortet, som til sommer udvides til 12, når flere danske råvarer bliver tilgaengel­ige. Alle cocktails er udviklet af indehavern­e selv.

»Vil du gerne have en halv times foredrag om din cocktail, gør vi det glaedeligt, men ellers traenger vi os ikke på med vores viden,« smiler Caspar Mönniche.

Gaesterne skal ikke vaere bange for at bede om en gin og tonic eller en anden klassiker.

»Folk skal have, hvad de har lyst til. Vi vil lave cocktails i øjenhøjde, men af de bedste flasker,« understreg­er Caspar Mönniche. Mads Schack tilføjer:

»Der kommer jo et hav af alle slags mennesker på Aarhus Ø, isaer om sommeren. Du er

velkommen, om du kommer i klipklappe­r eller jakkesaet.«

Hella-gin på vej

Mads Schack samarbejde­r med destilleri­er om at udvikle spiritus til Force Majeure, og de samarbejde­r vil han tage med til Hella. Blandt andet er der en Hella-gin og en Hella-vodka på vej i samarbejde med Samsø-destilleri­et Sams Island.

»Vi har lige udviklet en akvavit, der har ligget med ribs i to måneder, så den bliver rød, frugtig og syrlig. Den vil vi bruge til en af signaturco­cktailene hos Hella, Kind of Cosmo. En Cosmopolit­an med ribs i stedet for tranebaer,« fortaeller Mads Schack.

Hella vil have et mindre udvalg af spiritus på flaske til salg, blandt andet den spiritus, som Mads Schack selv har udviklet.

»Vi har lige udviklet en rom sammen med et destilleri i Jamaica. 70 liter rom herfra er lagt på fade, som vi har skyllet i vermouth først for at give rommen det lille tvist, som Force Majeure er kendt for,« fortaeller Mads Schack.

Køkkenet vil også få besøg af kokke, der vil lave mad, som Hella-teamet vil matche cocktails med. Baren har en pladespill­er, som skiftende dj’s vil vende plader på.

Der vil blive afholdt smagninger og andre events, blandt andet besøg af bartendere fra andre barer.

»Vi glaeder os til at bidrage til den totaloplev­else, som Aarhus Ø skal kunne tilbyde. Når Hella åbner, kan du gøre det hele på Aarhus Ø. Starte med en cocktail, gå i teatret, ud at spise og slutte af med en cocktail,« siger Caspar Mönniche.

 ?? ??
 ?? ?? Mads Schack er bartender og indehaver af Force Majeure Studio, der holder til på Borggade 5. Foto: Stine Schjøtler
Mads Schack er bartender og indehaver af Force Majeure Studio, der holder til på Borggade 5. Foto: Stine Schjøtler
 ?? ?? Indehavere af Hella, Mads Schack, Casper Mönniche og Magnus Hofmeister. Foto: Martin Thomas Ford
Indehavere af Hella, Mads Schack, Casper Mönniche og Magnus Hofmeister. Foto: Martin Thomas Ford

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark