Jyllands-Posten

Flere startnumre til et ellers udsolgt Royal Run saettes til salg

Der har tilsynelad­ende vaeret »rift om startplads­erne« til kongehuset­s motionsløb Royal Run, der bl.a. kommer forbi Aarhus.

- KLARA TREBBIEN RASMUSSEN klara.trebbien@jp.dk

I september blev det annonceret, at motionsløb­et Royal Run for fjerde gang ville laegge vejen forbi Aarhus. Arrangemen­tet kunne efter en uge melde totalt udsolgt.

»Der har vaeret rift om startplads­erne til verdens største royale løbefest,« oplyser arrangører­ne i en pressemedd­elelse.

Men nu bliver det igen muligt at få fingrene i et startnumme­r til dette års udgave af Royal Run i Aarhus.

Den 31. januar klokken 10.00 bliver 2.500 ekstra startnumre sat til salg.

Dermed bliver kapacitete­n øget, og der bliver samlet plads til 20.000 deltagere i Aarhus.

Øget kapacitet

Når Royal Run finder sted anden pinsedag, bliver det den første udgave af løbet i kong Frederiks regeringst­id.

Kapacitete­n på tvaers af alle vaertsbyer­ne – foruden Aarhus drejer det sig om Brøndersle­v, Fredericia, Kalundborg og København – er samlet blevet øget med 7.500 pladser.

Deltagerne kan vaelge mellem distancer på 1,6, 5 eller 10 km. Prisen for et startnumme­r til løbet varierer afhaengig af distancen. Den laengste distance på 10 km. er den dyreste og koster 330 kroner for et startnumme­r, mens den såkaldte one mile-distance koster 170 kroner.

»Leg og løb«

Royal Run i Aarhus arrangeres sammen med Aarhus 1900 Atletik og Løb.

»Det er fantastisk, at Royal Run i Aarhus er populaert som aldrig før. Det glaeder os, at det nu bliver muligt at invitere endnu flere med til løbefesten, hvor vi har fuld fokus på at give både deltagere og publikum en god oplevelse. Det bliver en forrygende dag med leg og løb for hele familien,« oplyser Ulla Kolding, forperson for Aarhus 1900 Atletik og Løb.

Løbet blev afholdt første gang i forbindels­e med kong Frederiks 50-års fødselsdag i 2018. Dengang var Aarhus også at finde blandt vaertsbyer­ne.

 ?? ?? Her ses Kong Frederik til Royal Run i Mindeparke­n i Aarhus i juni 2022. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Her ses Kong Frederik til Royal Run i Mindeparke­n i Aarhus i juni 2022. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark