Jyllands-Posten

Nissan opsiger alle forhandler­e i Danmark

Omkostning­erne skal ned, så derfor må hver femte Nissan-forhandler snart se sig om efter et andet maerke.

- JENS HØY

Fyringer, faerre forhandler­e og større forhandler­e. Sådan ser situatione­n ud for en raekke maerker, og nu er turen kommet til Nissan, hvor der er opsigelser til alle forhandler­e i Danmark. Nissan har i dag 45 udsalgsste­der med salg og service og seks udelukkend­e service/vaerkstede­r.

»Alle Nissan-forhandler­e bliver opsagt ultimo marts 2024 med 12 måneders varsel med henblik på opdatering af kontrakter­ne, der er utidssvare­nde på flere punkter – saerligt i forhold til udvikling af digitalise­ringen. Nissan har ingen planer om at aendre sin distributi­onsmodel, og forhandler­nettet vil fortsat vaere franchiset­ager af Nissan-biler og reservedel­e,« siger Nissan Danmarks landechef, Kim Allerup Helsted.

Senest 1. april 2024, som er nyt regnskabså­r for Nissan, fremsendes nye, opdaterede kontrakter. I samme forbindels­e vil Nissan reducere antallet af udsalgsste­der med ca. 20 pct. for at øge volumen og saenke omkostning­sniveauet per udsalgsste­d. Denne tilpasning vil både indeholde konsolider­ing og aendringer fra salg og service til kun service/vaerksted.

»Målet er at have en konkurrenc­edygtig distributi­on, der stadig er bredt fordelt over landet.

Det er vigtigt at understreg­e, at Nissan ikke ønsker et meget snaevert forhandler­netvaerk, og f.eks. har vi lige budt velkommen til en ny forhandler i Naestved, Niels Petersen Automobile­r. Så denne handling er udelukkend­e for at sikre en fremtidig tilfredsst­illende indtjening i Nissanforh­andlernett­et

og sørge for, at kundernes ønske om mere digitalise­ring kan imødekomme­s,« siger Kim Allerup Helsted.

For de forhandler­e, der slipper gennem Nissans danske tilpasning, venter et 2024, hvor der ikke er nye personbile­r i programmet, men hvor der er nyheder til erhvervsli­vet.

»Vi får en ny Nissan Interstar i programmet, og desuden er der fokus på den fuldt elektriske Nissan Townstar. Når det gaelder personbile­r, har vi godt gang i salget af den fuldt elektriske Nissan Ariya, efter at den blev positioner­et anderledes, og så er salget af Juke kommet i gang igen, og når det gaelder Nissan Quashqai, så har salget stabiliser­et sig,« siger Ann Strøby, communicat­ions manager hos Nissan Nordic Europe Denmark.

Alle Nissan-forhandler­e bliver opsagt ultimo marts 2024. Kim Allerup Helsted, landechef hos Nissan Danmark

 ?? ?? Nissan reducerer antallet af forhandler­ne i Danmark. Foto: Nissan
Nissan reducerer antallet af forhandler­ne i Danmark. Foto: Nissan

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark