Jyllands-Posten

Medvedev i Australian Openfinale efter stort comeback

Alexander Zverev førte 2-0 i saet, men tabte til Daniil Medvedev, der er finaleklar i Australian Open, hvor han skal møde italienere­n Jannik Sinner.

- /ritzau/

Russeren Daniil Medvedev leverede fredag et comeback af de helt store og banede sig vej til sin fjerde grand slamfinale.

Han tabte de to første saet i semifinale­n i Australian Open mod tyske Alexander Zverev, men vandt de tre naeste.

Cifrene lød 5-7, 3-6, 7-6, 7-6, 6-3.

Medvedev var også i finalen i Australian Open i 2021 og 2022, men tabte til henholdsvi­s Novak Djokovic og Rafael Nadal. Til gengaeld slog han Djokovic i US Openfinale­n i 2021.

I søndagens finale undgår han den serbiske verdensett­er, Djokovic, der tidligere fredag tabte sin semifinale til italienere­n Jannik Sinner.

Zverev var ellers bedst i store dele af semifinale­n. Tyskeren har en voldssag haengende over sig og skal i retten til maj, men han har formået at holde fokus på tennisbane­rne i Melbourne.

Han kunne bare ikke stå distancen mod Medvedev, der lod til at have en fysisk

fordel, som kampen skred frem.

Mens den første semifinale mellem Sinner og Djokovic undervejs bød på spektakula­er tennis, var spillet i den anden semifinale mere monotont.

Succes ved nettet

Zverev og Medvedev spillede lange baglinjedu­eller, og der var ikke meget initiativ fra nogen af kombattant­erne.

Tyskeren ventede til de helt rette tidspunkte­r og havde på afgørende tidspunkte­r succes med at søge til nettet.

Medvedev kom tilbage i første saet, efter at Zverev havde brudt to gange og førte 4-1. Men Zverev brød til 6-5 og servede saettet hjem i andet forsøg.

I andet saet var Zverev klart bedst og brød to gange.

Tredje saet blev derimod meget lige. Ingen brud, og det endte i tiebreak. Her forlaenged­e Medvedev kampen ved at vinde 7-4.

Heller ikke i fjerde saet var spillerne i stand til at bryde hinandens serv, og så måtte man igen ty til tiebreak.

Zverev kom foran 5-4 og havde muligheden for at serve sejren hjem, men Medvedev løftede niveauet, da der var mest brug for det. Han vandt de tre naeste point og tiebreaken med 7-5.

Russeren så nu ud til at have det største overskud. Det bragte ham til breakbolde ved 2-2, og han udnyttede den tredje.

Det så ud til at knaekke Zverev, og Medvedev kunne lukke kampen med endnu et brud til 6-3.

 ?? ?? Daniil Medvedev jubler efter sin semifinale­sejr. Han skal i finalen møde italienske Jannik Sinner. Foto: William West/AFP/Ritzau Scanpix
Daniil Medvedev jubler efter sin semifinale­sejr. Han skal i finalen møde italienske Jannik Sinner. Foto: William West/AFP/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark