Jyllands-Posten

Klopp mangler energi og stopper i Liverpool efter saesonen

Efter ni år i klubben stopper tyske Jürgen Klopp i Liverpool efter denne saeson. Sportsdire­ktør stopper nu.

-

Jürgen Klopp stopper som manager i Liverpool efter denne saeson. Det oplyser Liverpool på sin hjemmeside.

Klopp forklarer, at han er løbet tør for energi.

»Jeg elsker absolut alt ved denne klub. Jeg elsker alt ved byen. Jeg elsker alt ved vores fans. Jeg elsker vores hold, jeg elsker staben. Når jeg stadig tager beslutning­en, viser det jer, at jeg er sikker på, at det er en beslutning, jeg må tage, siger Klopp.

»Jeg er løbet tør for energi. Jeg har laenge vidst, at jeg var nødt til at annoncere det på et tidspunkt, men jeg har det helt fint nu, siger han

Tyskeren kom til klubben i 2015 og har vaeret med til at fejre store triumfer.

I saesonen 2019/20 førte han klubben til det første engelske mesterskab i 30 år, og saesonen forinden havde han vaeret med til at vinde Champions League.

Kan stoppe på toppen

Derudover har han ført klubben til yderligere to finaler i Champions League.

Han kan nå at stoppe på toppen i klubben. Således fører Liverpool Premier League med fem point til de naermeste konkurrent­er.

Klopp forklarer, at han fortalte klubben om sine tanker allerede i november. Og allerede i sidste saeson, hvor han og holdet var i modgang, begyndte tankerne om et stop.

Han er dog meget glad for, at han fik chancen for at bringe holdet tilbage på sporet, og da det lykkedes, begyndte han igen at taenke over sin fremtid.

Også den 59-årige sportsdire­ktør Jörg Schmadtke stopper. Han gør dog januar måneds transfervi­ndue faerdigt. Schmadtke har tidligere vaeret sportsdire­ktør i Hannover, FC Köln og Wolfsburg. Han kom til Liverpool i sommer.

 ?? ?? Jürgen Klopp meddelte i november sidste år klubben om sine overvejels­er om at stoppe som traener. Arkivfoto: Ian Walton/Ritzau Scanpix
Jürgen Klopp meddelte i november sidste år klubben om sine overvejels­er om at stoppe som traener. Arkivfoto: Ian Walton/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark