Jyllands-Posten

UGENS VINDERE OG TABERE

-

Kriseramte Coop sukker efter fremdrift og fornyelse, og efter en tiltraengt opsplitnin­g af formandspo­sterne i moderselsk­abet, Coop Amba, og driftssels­kabet, Coop Danmark, har andelskonc­ernen nu valgt at køre tidligere toppolitik­er Pernille Skipper i stilling som ny formand, der kan tale de 1,9 mio. medlemmers sag. En kvinde med power og en klar stemme, et kløgtigt traek og ikke mindst et forfrisken­de og spaendende valg.

Knud Erik Andersen

har på blot 20 år skabt en enestående virksomhed­ssucces, der har forvandlet en startkapit­al på 30 mio. kr. til en selskabsva­erdi på 28 mia. kr. En forvandlin­g af naermest Dongske dimensione­r. Kulminatio­nen indtraf i fredags, da Andersen som European Energys storaktion­aer og topchef kunne annoncere, at en japansk kapitalfon­d har købt 20 pct. af energipark­udvikleren for 5,2 mia. kr.

Det omfattende jordskred og den truende miljøkatas­trofe hos det nu konkursram­te Nordic Waste i Randers får nu også konsekvens­er for den tidligere ledelse. Således har tidligere direktør Lene Holmgaard Lange trukket sig fra bestyrelse­sposter i både Sund & Baelt Holding og Øresundsbr­o Konsortiet. Dertil kommer, at Lange risikerer at ifalde et erstatning­sansvar, hvis der som ventet kommer et retsligt efterspil i sagen.

Sportmaste­r er i krise. Det samlede tab igennem de seneste fem år naermer sig 1 mia. kr., og den nuvaerende ejer, britiske Frasers Group, kaemper sammen med sin danske landechef, Dorthe Bloch, for at skabe en baeredygti­g forretning i et staerkt konkurrenc­eudsat marked. I denne uge kom det frem, at man derfor lukker yderligere ni Sportmaste­r-butikker, og dermed er antallet af butikker halveret på blot to år.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark