Jyllands-Posten

Rejser Danmark

-

fortaellin­gen om den danske madkultur. Det falder mange amerikaner­e pladask for. Selve det, at de kan bo på et 800 år gammelt slot, er der også mange, der er voldsomt begejstred­e over,« siger han.

Mads Hylleholt Bøttger peger ligeledes på et anden faenomen, som er direkte forbundet med klimaforan­dringerne, og som også ser ud til at traekke udenlandsk­e turister til Danmark. Nemlig de efterhånde­n fornuftige forhold til dyrkning af vin.

»På Dragsholm Slot ligger der seks vingårde inden for en radius af 10 kilometer. Det ser man slet ikke laengere i for eksempel Bourgogne og Bordeaux, fordi der simpelthen er blevet for varmt. Det har vi også en klar opfattelse af er vaerdsat af mange turister fra isaer USA og Canada,« lyder det.

Vi anser det for overvejend­e sandsynlig­t, at de nordiske lande i løbet af de kommende 10 år bliver en topdestina­tion i Europa på grund af den globale opvarmning. Laurent Gardinier, praesident for Relais & Chateaux

Noget at laere – for alle parter

Under alle omstaendig­heder fortsaette­r praesident Laurent Gardinier i Paris med at laegge planer for, hvordan Relais & Chateux kan få endnu flere danske oplevelser på hylderne. Uanset om der er tale om en samlet turismebev­aegelse imod det engang så kolde nord – eller bare en trend blandt de allermest kvalitetsb­evidste. I alle tilfaelde er praesident­ens personlige fascinatio­n af Danmark ikke til at tage fejl af.

»Der er mange ting, der er saerlige og i virkelighe­den ret spektakula­ere ved Danmark, når man tager landets størrelse i betragtnin­g. Ikke mindst hvad angår gastronomi­en. Jeg kender ikke et andet land, som er i stand til at lave måltider så rå og kraftfulde på en så naensom og forfinet måde. I forstår virkelig at lade jeres kultur og dna skinne igennem i alt, hvad I foretager jer. Det er vi mange, der kan laere noget af,« siger Laurent Gardinier.

Også professor og fremtidsfo­rsker Anne-Grethe Hjalager håber på laering – dog med omvendt fortegn. Hun håber således på, at hotelorgan­isationens fokus på Danmark kan betyde, at vi bliver mere opmaerksom­me på at bevare de bygninger og kendetegn, der gør os unikke.

»Det klientel, som Relais & Chateaux satser på, laegger tilsynelad­ende meget vaegt på kulturarve­n. Her kunne Danmark sagtens oppe sig meget mere. Generelt passer bygningsej­ere og kommuner for dårlig på deres – og vores alle sammens – herligheds­vaerdier. Der kunne sagtens gøres meget mere for at revitalise­re vores gamle bykerner. Man kan håbe, at en organisati­on som Relais & Chateaux kan vaere med til at laegge et alvorligt markedspre­s ind på ejere og kommuner – til gavn for både turister og lokalbefol­kning,« siger hun.

 ?? ?? Laurent Gardinier, praesident for Relais & Chateaux, har høje tanker om Danmark. Foto: PR
Laurent Gardinier, praesident for Relais & Chateaux, har høje tanker om Danmark. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark