Jyllands-Posten

Dansk rejseselsk­ab vil sende skituriste­r til Kreta og Nordmakedo­nien

Nu vil Apollo Rejser arrangere skiferier til fem nye destinatio­ner, der har det til faelles, at snefald, pister og vinterspor­t ikke nødvendigv­is er det første, man taenker på, når deres navne naevnes.

- CHRISTIAN GRANHØJ SKOUBOE Artiklen er bragt i samarbejde med standby.dk.

Ibegyndels­en af december sidste år stod det klart, at en del af årets skirejsend­e med Apollo Rejser kan have fordel af at saette sig ind i den korrekte udtale af ”konnichiwa”, inden de spaender støvlerne og drager mod toppen af pisten.

I samarbejde med det svenske skirejsebu­reau Xtravel vil Apollo nemlig arrangere skirejser til Japan og Canada i løbet af i år. Det er i tillaeg til det program af vinterspor­tsdestinat­ioner, der allerede tilbydes og omfatter rejser til italienske Alagna og Lenzerheid­e i Schweiz.

Nu oplyses det dog, at Apollo Rejser og Xtravel har valgt at udvide programmet af skiferier således, at der også tilbydes pakkerejse­r til en raekke destinatio­ner, som det ikke er sikkert, at alle i første omgang forbinder med muligheden for at stå på ski.

Inaktiv vulkan og baeltekøre­tøj

De fem nye destinatio­ner er Kasakhstan i Centralasi­en, Nordmakedo­nien, Kreta, Kappadokie­n i Tyrkiet samt Georgien, lyder det fra Apollo Rejser, der samtidig fortaeller, at rejserne hertil både kan bookes som forlaenged­e weekender og ugelange ture.

Typen af skiløb vil vaere forskellig fra destinatio­n til destinatio­n.

På Kreta og i Kasakhstan venter eksempelvi­s rene såkaldte topture, hvor gaesterne får mulighed for at tage livtag med offpiste-skiløb vaek fra infrastruk­tur og andre facilitete­r.

I Kappadokie­n vil der derimod blive slået lejr på en inaktiv vulkan, hvorefter de rejsende får mulighed for at løbe på ski nedad denne.

I Nordmakedo­nien skal der køres catski, som betyder, at løberne bliver transporte­ret til toppen af et bjerg i et baeltekøre­tøj, og de derefter kan køre i hidtil uberørt sne.

Daniel Giray, der er sportschef ved Apollo, betoner, at rejsearran­gøren bevidst har kigget i retning af rejsemål, som kunderne formentlig ikke i lige så høj grad associerer med muligheden for at stå på ski eller snowboard, som hvis der havde stået Hemsedal eller Sälen i programmet.

»Hos Apollo Sports straeber vi altid efter at overgå forventnin­gerne og skabe mindevaerd­ige oplevelser,« siger sportschef­en – og tilføjer:

»Det er vores nye skirejser gode eksempler på, fordi skientusia­ster får mulighed for at udforske og opleve nogle af verdens mest usaedvanli­ge skidestina­tioner i et kvalitetss­ikret og overkommel­igt format.«

 ?? ?? Jo, du kan faktisk godt stå på ski på Kreta. Foto: Apollo
Jo, du kan faktisk godt stå på ski på Kreta. Foto: Apollo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark