Jyllands-Posten

Kokainhand­el for millioner gav 14 års faengsel

Et forbudt stof skiftede haender på banegården i Aarhus. En 30-årig mand har anket sin dom til landsrette­n.

-

I endnu en stor sag om kokain blev en mand fredag af Retten i Aarhus blevet idømt faengsel i 14 år. Det oplyser National Enhed for Saerlig Kriminalit­et (NSK) i en pressemedd­elelse.

Retten har fundet den tiltalte skyldig i håndtering af mere end 39 kilo kokain. Han tilstod de 18 kilo, oplyser NSK.

Kriminalit­eten gav en stor omsaetning. Til en anden mand, der er dømt i komplekset, overførte den 30-årige Kristian Mogensen Nielsen således ifølge NSK i alt syv millioner kroner.

Undervejs i forløbet modtog den 30-årige blandt andet et par kilo på banegården i Aarhus.

Overskride strafferam­me

I sagen har retten for eksempel fundet beviser for, at Mogensen Nielsen indsmugled­e 11 kilo fra Holland til Danmark sammen med den 34årige Jahra Omar Cheik Ahmad, som i februar sidste år indkassere­de en dom på faengsel i 17 år.

I Ahmads tilfaelde besluttede retten at overskride den normale strafferam­me på 16 år i narkosager, hvilket er meget usaedvanli­gt.

Specialank­lager Lise Hebsgaard oplyser, at den 30-årige har anket fredagens dom til Vestre Landsret.

Som naevnt indgår en raekke andre personer i sagskomple­kset, som af politiet har blevet kaldt Operation Arlington, og som er er en udløber af den efterforsk­ning, der har fået betegnelse­n Operation Rome.

»Efterforsk­ningen i sagskomple­kset har trin for trin blotlagt, hvordan en narkotikao­rganisatio­n har indsmuglet store maengder kokain ind til Danmark, samt hvordan kokainen er blevet afsat til personer i periferien af organisati­onen,« udtaler specialank­lageren i pressemedd­elelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark