Jyllands-Posten

Nyt bud på et baeredygti­gt alternativ til buketten fra blomsterha­ndleren

Victoria Klougart Wildt har sammen med sin svigerinde skabt ’Buketkort’, hvor man dyrker sin egen buket i stedet for at give en, som belaster miljøet.

- KIM SKOVRUP ANDERSEN kim.s.andersen@dinavis.dk Din Avis Aarhus

Victoria Klougart Wildt fra Hjortshøj siger det med blomster på en baeredygti­g måde.

Hun er den ene halvdel af den nystartede virksomhed, ’Buketkort’, der i al sin enkelthed går ud på at dyrke sin egen buket i stedet for at give en, som har belastet miljøet. Derfor indeholder et buketkort blomsterfr­ø og et kort med mulighed for at skrive en håndskreve­n hilsen.

Med andre ord er der tale om et giftfrit alternativ til importered­e roser, liljer og andre afskårne blomster, som man plejer at give til nyansatte, jubilarer, fødselarer, vaertinder og kaerester.

»Med ’Buketkort’ giver du mere end en buket. Først giver du et lille kunstvaerk, en personlig hilsen og en spirende forventnin­g. Det er en ny måde at give og modtage blomster på, som vi mener taler lige ind i tidsånden og henvender sig både til private og virksomhed­er, der ønsker at give blomster. Men på en ny og mere baeredygti­g måde,« fastslår Victoria Klougart Wildt, som til dagligt arbejder som selvstaend­ig kommunikat­ionsrådgiv­er.

Familiefor­etagende

’Buketkort’ er et familiefor­etagende.

Sammen med sin svigerinde, Rikke Lentz, som er økologisk blomsterbo­nde og forfatter, har Victoria Klougart Wildt udviklet konceptet, der kraever lidt mere af modtageren end en traditione­l buket.

»Det er Rikke, der er ekspert på blomster og blomsterbr­anchen. Hun høster og tørrer frøene, når blomsterne visner hen i efteråret. Men vi har udviklet konceptet sammen,« siger Victoria Klougart Wildt og fortsaette­r:

»Med ’Buketkort’ vil vi gerne udfordre en blomsterin­dustri, der alt for laenge har gået under radaren. Danskerne køber hvert år 160 tons importered­e blomster. Det er ikke alene en trist historie på grund af CO2-udledning til drivhusopv­armning og transport. En kortlaegni­ng fra Miljøstyre­lsen viser også, at importered­e blomster kan indeholde rester af pesticider, som ikke er godkendte i EU.«

I første omgang har duoen fået trykt 1.000 kort med tilhørende blomsterfr­ø:

»Vores ambition er at få dem solgt inden sommerferi­en. I modsaetnin­g til traditione­lle buketter kan man have kortene liggende på lager, så de er klar, så snart der er en anledning. Og så håber vi jo på, at vi kan prikke lidt til folks vaner, når de giver blomsterbu­ketter. I stedet for at give en mindre giftbunke for at vaere helt aerlig - så giver man et stykke natur og noget godt, der glaeder på sigt ved at have muligheden for at kunne dyrke blomsterne til den senere buket i sin egen have,« siger den aarhusians­ke ivaerksaet­ter.

Vi vil gerne udfordre blomsterin­dustrien, der alt for laenge har gået under radaren. VICTORIA KLOUGART WILDT, MEDSTIFTER AF ’BUKETKORT’

 ?? ?? Victoria Klougart Wildt (t.v.) og Rikke Lentz har opfundet en ny måde at give blomster på. Pressefoto.
Victoria Klougart Wildt (t.v.) og Rikke Lentz har opfundet en ny måde at give blomster på. Pressefoto.
 ?? Sådan ser buketkorte­t ud. Pressefoto ??
Sådan ser buketkorte­t ud. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark