Jyllands-Posten

Vi må ikke lukke øjnene for problemern­e i Herredsvan­g

Det nytter ikke ret meget, at en af beboerne, Jeppe Ulrich Lomholt, benaegter fakta og beder byrådet om at holde sig fra at afhjaelpe områdets problemer.

- JACOB BUNDSGAARD Borgmester i Aarhus Kommune

Skal byrådet tage ansvar og gribe ind, når boligområd­er i Aarhus Kommune år efter år er praeget af for høj utryghed, dårligere sundhedsti­lstand, et ringe uddannelse­sniveau og for lav beskaeftig­else i forhold til resten af kommunen? Skal vi hjaelpe områdets voksne og ikke mindst børn til en god opvaekst?.

Ja, selvfølgel­ig skal vi det – og det er et meget bredt flertal i Aarhus Byråd (28 ud af 31 medlemmer) enige med mig i. Derfor indgik partierne forleden en aftale om at styrke indsatsen i vores udsatte boligområd­er.

Den indsats gaelder ikke mindst Herredsvan­g, som desvaerre er det boligområd­e i Danmark med den laveste grad af oplevet tryghed på tvaers af landets udsatte boligområd­er. Det viser Justitsmin­isteriets seneste tryghedsmå­ling (2022), som er gennemført af Danmarks Statistik fra august til december 2022. Det er en undersøgel­se, som beboerne i Herredsvan­g selv har svaret på.

Lad mig naevne et andet bekymrende forhold: 51 procent af beboerne i Herredsvan­g oplever at have generel god trivsel og livskvalit­et. Til sammenlign­ing ligger det tal på 72 pct. i resten af Aarhus. Med andre ord oplever for mange beboerne i Herredsvan­g en alt for ringe livskvalit­et – for eksempel plages mange af depression og et højt stressnive­au, viser en undersøgel­se.

Sådan er fakta om virkelighe­den hos beboerne selv. Så nytter det ikke ret meget, at en af beboerne, Jeppe Ulrich Lomholt, i et debatindla­eg i JP Aarhus forleden benaegter fakta og beder byrådet om at holde sig fra at afhjaelpe områdets problemer. Det glaeder mig naturligvi­s, at Jeppe Ulrich Lomholt kan fortaelle om de mange glade og positive sider af Herredsvan­g, men vi hjaelper ingen ved at lukke øjnene for de åbenlyse integratio­nsprobleme­r, der praeger boligområd­et.

I sit indlaeg skriver Jeppe Ulrich Lomholt »lad os vaere i fred«. Jeg mener, vi skal se virkelighe­den i øjnene og lytte til de mange beboere, som har brug for og ret til at leve i fred og tryghed som alle andre. Deres børn og unge skal kunne vokse op med lige muligheder for at klare sig godt og blive aktive medborgere.

Derfor tager byrådet ansvar og griber ind med en ny udviklings­plan. Jeg havde gerne set, at Jeppe Ulrich Lomholts og hans parti Enhedslist­en med åbne øjne ville erkende behovet for handling og tage ansvar i byrådet. Jeg synes, Enhedslist­en svigter beboerne ved ikke

at reagere, når tallene for trygheden rasler ned til en bundplacer­ing på landsplan og dermed sender et nødråb fra beboerne.

Vi lytter til beboerne og inddrager dem, så de bliver en del af den proces, der nu går i gang i for at omdanne området og binde det taettere sammen med resten af Aarhus.

 ?? ?? »Lad os vaere i fred«, skrev en beboer i Herredsvan­g til Jacob Bundsgaard. Arkivfoto: Benny Kjølhede
»Lad os vaere i fred«, skrev en beboer i Herredsvan­g til Jacob Bundsgaard. Arkivfoto: Benny Kjølhede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark