Jyllands-Posten

Thomas Funding bliver politisk redaktør på Jyllands-Posten

Den 40-årige Thomas Funding kommer fra en stilling som chefredakt­ør på TV 2.

-

Jyllands-Posten henter Thomas Funding som politisk redaktør. Han kommer fra en stilling som chefredakt­ør på TV 2 og har lang erfaring med dansk politik.

Som en af de tungeste profiler i den politiske journalist­ik skal han vaere med til at opbygge Jyllands-Postens styrkeposi­tion på den politiske samfundsjo­urnalistik.

»Thomas Funding har en meget staerk evne til at forstå det vigtigste i dansk politik. Også når det vigtigste ikke altid er det, de andre går op i,« siger ansvarshav­ende chefredakt­ør på Jyllands-Posten, Marchen Neel Gjertsen.

Naese for politik

Fra 2018 til 2021 var Thomas Funding politisk redaktør på Avisen Danmark, og fra 2012 til 2018 var han på TV 2’s politiske redaktion som først reporter og siden analytiker.

»Thomas Funding har en sjaeldent god naese for dansk politik, en dyb interesse for det vaesentlig­e og evnen til at

finde de store historier. Og så er han en dygtig chef. Vores redaktion er et lille hold, og redaktøren er spillende traener,« siger Marchen Neel Gjertsen.

Derfor glaeder hun sig meget til at få den erfarne kollega med på holdet, der også skal vaere med til tegne den nye kurs for Jyllands-Posten.

»Jeg har savnet dansk politik og selv at arbejde med journalist­ikken og glaeder mig til at komme tilbage. Og så glaeder jeg mig til at vaere med til at løfte JyllandsPo­sten, som jeg er vokset op med. Potentiale­t er så stort,« siger Thomas Funding.

Thomas Funding er opvokset på en gård uden for Vejen

og er 40 år gammel. I dag er han bosat i Odense med sin kone og deres tre børn.

Han overtager stillingen fra tidligere politisk redaktør Nikolaj Rytgaard, der efter tre år på posten selv har valgt at genindtage rollen som skrivende journalist på JyllandsPo­sten. Thomas Funding tiltraeder til april.

 ?? ?? Thomas Funding har en sjaeldent god naese for dansk politik, lyder det fra Jyllands-Postens ansvarshav­ende chefredakt­ør, Marchen Neel Gjertsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Thomas Funding har en sjaeldent god naese for dansk politik, lyder det fra Jyllands-Postens ansvarshav­ende chefredakt­ør, Marchen Neel Gjertsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark