Jyllands-Posten

Steen Rosenbak stopper på Jyllands-Posten og FINANS

Chefredakt­ør Steen Rosenbak stopper på FINANS og JyllandsPo­sten med udgangen af februar.

- CHRISTIAN VENDERBY Digital nyhedschef crv@finans.dk

Steen Rosenbak har valgt at forlade sin stilling som chefredakt­ør for Jyllands-Posten og FINANS efter knap tre årtier i Jyllands-Postens tjeneste.

Han har siden 2003 år haft ansvaret for at udvikle Jyllands-Postens erhvervsjo­urnalistis­ke profil, herunder med etablering­en af FINANS, og har vaeret medlem af mediehuset­s øverste ledelse siden 2012.

»Vi skylder Steen Rosenbak en enorm tak for mange års tro tjeneste og staerke resultater. Firmaet vil i den grad savne firmaets mand, og det vil jeg også. Men jeg har også enorm respekt for hans beslutning, som er velovervej­et og forståelig. Det er svaert at forlange mere af en chef, som har givet så meget allerede,« siger ansvarshav­ende chefredakt­ør Marchen Neel Gjertsen.

Steen Rosenbak har stået bag opbygninge­n af FINANS som Danmarks førende digitale erhvervsme­die, og den seneste tid har han bidraget til den sanering, der skal sikre Jyllands-Postens fremtid som en økonomisk og publicisti­sk sund virksomhed og til en strategi for de kommende års videreudvi­kling af FINANS som en staerk, digital aktør i det danske erhvervsme­diemarked.

Det rigtige tidspunkt

Efter 20 år i spidsen for Jyllands-Postens samlede erhvervsjo­urnalistis­ke daekning meddelte Steen Rosenbak i efteråret, at indgangen til den nye strategipe­riode er det rigtige tidspunkt at give stafetten videre.

»Jeg har lovet mig selv og mine naermeste, at min tid i verdens bedste, men også altopsluge­nde job, skulle slutte med den netop overståede strategipe­riode. Jeg forlader JP/Politikens Hus med stor stolthed over det, vi har bygget op, og taknemmeli­ghed til de chefer og medarbejde­re, som har gjort mit arbejdsliv enormt meningsfyl­dt. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Jyllands-Posten og FINANS går en lys fremtid i møde under Marchens ledelse og glaeder mig til at heppe fra sidelinjen,« siger Steen Rosenbak.

Steen Rosenbak, 56, fratraeder sin stilling ved udgangen af februar. Herefter vil nuvaerende digital indholdsre­daktør, Maria Kehlet, 40, få titel af ledende erhvervsre­daktør. Hun vil i en periode have det øverste ansvar for FINANS i reference til Marchen Neel Gjertsen, indtil der er truffet beslutning om den fremtidige struktur for ledelsen på FINANS og JyllandsPo­sten, der med Steen Rosenbaks exit kun har én chefredakt­ør.

 ?? ?? Steen Rosenbak er chefredakt­ør på FINANS og Jyllands-Posten. Foto: Stine Bidstrup
Steen Rosenbak er chefredakt­ør på FINANS og Jyllands-Posten. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark