Jyllands-Posten

Trioen Novo, Pandora og Zealand på rekordjagt i grønt marked

-

Et grønt trekløver – Novo Nordisk, Zealand Pharma og Pandora – tog mod toppen og sluttede dagen af med rekord. Helt i top endte Ørsted uden selskabssp­ecifikke nyheder.

»Novo og Zealand Pharma følger trenden i Europa, hvor de farmarelat­erede aktier praesterer bedst og ligger i toppen mandag,« siger Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank, til MarketWire.

Modsat gik det for Chr. Hansen og Novozymes, der synger på sidste vers på eliteindek­set, når det fusionered­e selskab får navnet Novonesis ved udgangen af måneden - og de to aktier bliver noteret under det nye navn.

I bunden af C25 endte også Jyske Bank, efter en prognose for 2024 der peger ned i forhold til 2023.

Samlet endte eliteindek­set, C25, med et plus på 0,3 pct. til 1845,38.

Investorer­ne er ved at positioner­e sig frem mod årsopgørel­serne, og i denne uge kommer der blandt andet tal fra Novo, Ambu, Danske Bank og DSV.

»Vi er på vej ind i en regnskabss­aeson, så der kommer til at vaere mest opmaerksom­hed omkring forventnin­gerne til de selskaber, der kommer med regnskab de kommende uger,« siger Mads Zink.

Samtidig vil der ifølge chefhandle­ren også vaere fokus på de nøgletal, der indikerer, hvordan det går med inflatione­n, og på rentemødet i den amerikansk­e centralban­k, Federal Reserve, på onsdag.

Jyske Bank kom mandag morgen med sine forventnin­ger til 2024, der vidnede om en ventet tilbagegan­g fra det guldranded­e år 2023.

Jyske Bank bakkede 1,2 pct. til 543,20 kr., mens Danske Bank gik tilbage med 1,6 pct. til 187,20 kr., og Nordea bakkede 0,4 pct. til 85,46 kr.

I det nye regnskabså­r spår Jyske Bank et nettoresul­tat på 4,3-5,1 mia. kr., og forventnin­gerne afspejler en svag vaekst i den danske økonomi og lavere styringsre­nter, oplyste banken med hovedsaede i Silkeborg.

Til sammenlign­ing er der i 2023 ventet et nettoresul­tat på cirka 5,9 mia. kr.

Chr. Hansen har sidste handelsdag tirsdag, hvor ingeredien­skoncernen­s aktionaere­r får Novozymesa­ktier i stedet. Og onsdag bliver første handelsdag for det sammenlagt­e selskab, Novonesis, efter at selskabern­e fredag fik deres sidste nødvendige godkendels­e fra EUKommissi­onen.

Oveni fik Novozymes løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" hos Jefferies, og et 40 kr. højere kursmål i 420 kr.

Novozymes faldt 1,3 pct. til 361,40 kr., og Chr. Hansen gik 1,5 pct. tilbage til 553 kr.

Rekordjagt fuldendt

I toppen lå trekløvere­t Pandora, der steg 2,1 pct. til 1012,50 kr., Novo, der øgede 1,9 pct. til 745,70 kr. og Zealand Pharma med et plus på 1,8 pct. til 476,20 kr. Dermed var rekorderne fra henholdsvi­s den 10. januar for Novo på 737,90 kr. slået - og fra den 25. januar for Pandora på 1004 kr. og Zealand på 468,20 kr.

En ventet normaliser­ing af markedet hos de profession­elle kunder i headsetdiv­isionen GN Audio og et paent bidrag til den organiske vaekst fra en kommende udskiftnin­gscyklus har kastet et løftet kursmål af sig til GN.

Kursmålet er haevet til 215 kr. fra 185 kr. hos Nordea, der gentager anbefaling­en "køb". /MarketWire

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark