Jyllands-Posten

Han har måttet erkende, at det ikke giver mening at vaere Mr. Perfect hele tiden

Kim Kehlet Johansen, der er blevet topchef i Velliv, kan godt lide skraedders­yede jakkesaet og går op i ure og biler. Han har sammen med sin hustru en feriebolig i Sydfrankri­g.

- CLAUS IVERSEN Finansreda­ktør claus.iversen@finans.dk

Siden rådhusklok­kerne ringede 2024 ind, har landets hurtigst voksende pensionsse­lskab haft en adm. direktør, mange beskriver som vaerende noget naer helstøbt. Såvel profession­elt som privat.

Nu ved alle, at intet menneske er perfekt, så hvem er Kim Kehlet Johansen, der er blevet topchef i Velliv efter Steen Michael Erichsen? Han fik sparket kort før sommerferi­en sidste år som følge af privatøkon­omiske dispositio­ner.

Det er dog lige ved, at Kim Kehlet Johansen er undtagelse­n, der bekraefter reglen.

»Han er rolig, analytisk, velovervej­et og ordentlig. Nu, hvor du ikke citerer mig med navns naevnelse, kan jeg godt sige, at han for mig altid har vaeret Mr. Perfect.«

Sådan lyder beskrivels­en fra en person, som i mange år har arbejdet taet sammen med Vellivs adm. direktør.

Kim Kehlet Johansen er uddannet aktuar og har hele sit liv arbejdet med statistik og de seneste mange år med ledelse i pensionsse­ktoren. Han var senest risikochef i Danmarks største pensionska­sse, ATP. Men det er første gang, at han sidder for enden af bordet og er den, som i sidste ende skal skaere igennem og traeffe en beslutning.

Det er han klar til, lyder det. En person i pensionsse­ktoren vurderer, at Velliv efter mange års eksplosiv kundevaeks­t har brug for at konsolider­e sig.

»Kim kan om nogen tilføre ro og trovaerdig­hed til en organisati­on,« lyder det.

»Han kan virke kedelig, men i en sektor, hvor der er så meget uro om investerin­ger foretaget for at skaffe afkast til kunderne, er der brug for en rolig hånd på rattet.«

Den pågaeldend­e person sidder i et konkurrere­nde pensionsse­lskab, men har tidligere arbejdet sammen med Kim Kehlet Johansen.

Han er forfaengel­ig

Denne tidligere kollega kommer med et billedspro­g: Mange danskere synes, når de kører på motorvejen i taet trafik, at det går hurtigere i en af de andre vejbaner. Så skifter de spor og erfarer, at det sander helt til.

Kim Kehlet Johansen er typen, der bliver liggende i samme vejbane, hvis han først har besluttet sig for det. For valget er truffet på baggrund af erfaring og statistik.

En tredje beskriver Vellivs topchef som forfaengel­ig.

Alt skal vaere paent og poleret. Det gaelder tøj, skraedders­yet og med initialer, det gaelder ure, golfudstyr og biler. Det er i øjeblikket blandt andet en BMW iX xDrive40.

»I dag må en topchef gerne vise sårbarhed. Det virker menneskeli­gt. Men Kim har styr på alt. Han glemmer aldrig noget, udstyret og påklaednin­gen er i orden, og han har prøvet både at arbejde kommerciel­t og kundeorien­teret,« lyder det fra en tidligere kollega.

Hovedperso­nen beskrivels­erne.

»Jeg kan godt lide at omgive genkender mig med kvalitet. Men jo aeldre, jeg er blevet, jo mere har jeg måttet erkende, at det ikke giver mening at vaere Mr. Perfect hele tiden,« siger Kim Kehlet Johansen.

»Hvis du besøgte mig, ville du hurtigt konstatere, at jeg bor i et hus, som baerer praeg af, at det også bruges af unge mennesker.«

Der er i alt seks børn

Han har tre hjemmeboen­de børn ud af en sammenbrag­t flok på i alt seks børn. Den yngste af de tre hjemmeboen­de går i gymnasiet, mens de to andre er i gang med et sabbatår. Men går det overhovede­t an med et fjumreår, når ens far er aktuar?

»Det er blevet normen, og da de skal vaere på arbejdsmar­kedet i mange år, er det fint, at de taenker sig om,« siger Kim Kehlet Johansen.

»Jeg vil gerne have, at de får en god uddannelse, men de behøver ikke som jeg, der faldt i aktuargryd­en og ikke kom op igen, aldrig at skifte branche.«

De er tit alene afsted

Han står på ski flere gange om året, og i 17 år har han taget nogle dage ud af kalenderen for at stå på ski med den samme vennegrupp­e.

Ligeledes tager han gerne til bjergene nord for Cannes i Sydfrankri­g. Her har han en feriebolig sammen med hustruen, Mette Kehlet. Hun er uddannet karkirurg og leder et team i MSD Danmark, der forsker i kraeftmedi­cin.

I feriebolig­en er der plads til hele familien, men aegteparre­t er tit alene afsted.

»Vi har fundet et sted, hvor vi rigtigt godt kan lide at vaere, og indimellem arbejder vi

dernedefra,« lyder det fra den 60-årige pensionsbo­ss.

Kim Kehlet Johansen glaeder sig til at komme rigtigt i gang med sit nye arbejde af isaer én årsag:

»For mig at se kombinerer Velliv det bedste fra de to verdener, som jeg kommer fra i mit profession­elle virke,« siger han.

»Det er et kommerciel­t selskab, som skal levere det bedste vaerditilb­ud til kunderne. Men det er samtidig kundeejet og leverer al overskud tilbage til kunderne.«

 ?? ?? Kim Kehlet Johansen er blevet topchef i Velliv efter job i ATP, Danica Pension og Codan. Foto: Velliv
Kim Kehlet Johansen er blevet topchef i Velliv efter job i ATP, Danica Pension og Codan. Foto: Velliv

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark