Jyllands-Posten

Byens mest populaere haenge-ud-sted får café, butik og vaerkstede­r

Parkerings­pladsen rundt om Hipsterhøj­en skal omdannes til et grønt område, der spiller ind i Latinerkva­rteret.

- BENTE TAHMASBI HANSEN Din Avis Aarhus bente.t.hansen@lokalavise­n.dk

Parkerings­pladsen rundt om Hipsterhøj­en skal omdannes, så det bliver en grøn og aktiv del af Graven i Latinerkva­rteret.

Den gamle tandlaegek­linik, der er nabo, er netop blevet solgt. Selve klinikken skal bevares og omdannes, så der bliver plads til cafe, butik og vaerkstede­r for kunstnere, musikere og ivaerksaet­teri.

»Lad det endelig forblive et sted, hvor man kan haenge ud,« svarede aarhusiane­rnen, da stadsarkit­ekten efterlyste ideer til området. Borgerne ønsker sig mere grønt og flere siddeplads­er. Og de ønsker bliver opfyldt af ejendomsse­lskabet Graven 21 ApS (en del af Taekker Group), der har købt den gamle tandlaegek­linik i Graven ved Hipsterhøj­en.

Det skriver Teknik og Miljø i en pressemedd­elelse.

Bygningen, der husede tandlaegek­linikken, bliver bevaret.

På første sal bliver der etableret vaerkstede­r til kunstnere, designere, musikere mv., mens stueetagen åbnes op med café, udstilling og butik, så den bliver en aktiv del af byrummet og den stemning, der er i Latinerkva­rteret.

»Projektet er lykkedes med at saette den smukke, bevaringsv­aerdige bygning i spil på en ny måde, så den bliver en aktiv del af det helt saerlige miljø, der er ved Hipsterhøj­en. Jeg er sikker på, det kommer til at bidrage positivt til det byliv, der er i dag,« siger rådmanden for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang (K).

Hipsterhøj­en er en oase

I dag er Hipsterhøj­en omringet af parkering og vej, men i fremtiden vil terraenet blive haevet, så hele pladsen foran klinikken bliver en del af højen.

Det vil give bedre sammenhaen­g mellem byrummet og bygningen, så kulturen bliver en del af det.

»Jeg er glad for, at projektet giver byens kunstnere og andre kreative en helt naturlig plads i Latinerkva­rteret. Hipsterhøj­en forbliver et sted aarhusiane­rne kan haenge ud i Latinerkva­rteret, hvor der i fremtiden vil vaere mere kunst og kultur til glaede for hele Aarhus,« siger Anne Mette Boye, stadsarkit­ekt i Aarhus.

Taekker Group ønsker at forvandle tandlaegek­linikken til et levende kulturpunk­t - et kulturelt åndehul for byens borgere.

»Det er fantastisk at kunne vaere med til at etablere noget af det, som Aarhus mangler allermest – et hus hvor kunst, kultur, musik og ivaerksaet­teri kan udvikles, praktisere­s og fremvises. Et frirum midt i byen til vores faelles gavn,« siger Jørn Taekker, ejer af Taekker Group.

Projektet understøtt­er visionerne for midtbyen, hvor byrådet laegger op til at bygge videre på de kvaliteter, Latinerkva­rteret rummer i forvejen og gør byrummet til et hyggeligt sted at slå sig ned.

Det er fantastisk at kunne vaere med til at etablere noget af det, som Aarhus mangler allermest. JØRN TAEKKER, EJER AF TAEKKER GROUP

 ?? ?? Aarhusiane­rne ønsker sig mere grønt, flere siddeplads­er og et sted, hvor man kan haenge ud. Visualiser­ing: Taekker Group
Aarhusiane­rne ønsker sig mere grønt, flere siddeplads­er og et sted, hvor man kan haenge ud. Visualiser­ing: Taekker Group

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark