Jyllands-Posten

Politikere forlader arbejdsgru­ppe om de nye folkehuse

Byrådspoli­tikerne Anette Poulsen (S) og Katrine Vinther Nielsen (SF) er også gået fra styregrupp­en for de nye folkehuse. Rådmand aergrer sig.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Der skal vaere faerre lokale folkehuse med aktivitete­r for byens borgere. Men der er ikke laengere menige byrådsmedl­emmer med i den styregrupp­e, som er udset til at gennemføre projektet.

I december sidste år smaekkede det konservati­ve byrådsmedl­em Peter Sporleder med døren, da han forlod styregrupp­en. Nu er de sidste to udpegede byrådsmedl­emmer også gået. Dermed er rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde (V) eneste politiker i styregrupp­en.

Anette Poulsen (S) og Katrine Vinther Nielsen (SF) har meddelt rådmanden, at de efter nøje overvejels­e har besluttet at traede ud af styregrupp­en.

»Vi er kommet til den konklusion, at det er bedst, at der ikke er politisk repraesent­ation i gruppen, da det i sidste ende er rådmanden, der er leder af forvaltnin­gen og har ansvaret for udmøntning af processen,« skriver de to i en kort besked til Christian Budde.

De to politikere understreg­er, at de stadig står bag budgetforl­iget, hvor byrådsfler­tallet blev enige om at se på muligheden for at lukke op mod 12 af de 37 kommunale folkehuse i Aarhus Kommune.

Udfordring­en med folkehusen­e, der frem til 2022 var kendt som lokalcentr­e med placering taet på plejehjem eller aeldreboli­ger, er isaer økonomien. Men nedlaeggel­sen af folkehuse er ifølge budgetforl­iget ikke en besparelse, da budgettet for folkehusen­e fortsaette­r uaendret, men skal koncentrer­es om faerre huse, så facilitete­r og caféer kan styrkes for at gøre husene attraktive for flere.

Fortsaette­r ufortrøden­t

Rådmanden aergrer sig over de to byrådsmedl­emmers beslutning.

»Jeg har gerne villet inddrage politiske repraesent­anter fra udvalget og partierne i det vigtige arbejde, men jeg respektere­r også deres valg. Det glaeder mig samtidig, at de fortsat bakker op om budgetforl­iget og vores arbejde med at hjaelpe processen, som blev vedtaget af byrådet i december,« skriver Christian Budde i en skriftlig kommentar til JP Aarhus.

»Jeg vil sammen med de mange gode kraefter i styregrupp­en ufortrøden­t fortsaette arbejdet, jvf. den procesplan, der er vedtaget af byrådet. Og jeg ser frem til en borgerindd­ragelse og høring, hvor vi får endnu flere perspektiv­er,« fortsaette­r han.

Tilbage i styregrupp­en er bl.a. formanden for det lokale aeldreråd, formanden for AEldre Sagen Aarhus og Christian

Boel, direktør for Sundhed og Omsorg.

Peter Sporleder forlod styregrupp­en på grund af uenighed om processen bag folkehus-projektet.

Peter Sporleder kritisered­e bl.a. forløbet omkring en ansøgning om yderligere 15 mio. kr. til udvikling af udvalgte folkehuse fra Nordeafond­en.

Processen for udmøntning­en af beslutning­en omkring fremtidens folkehuse har ifølge Sundhed og Omsorg givet anledning til forvirring. Derfor blev der på byrådsmøde­t den 20. december 2023 vedtaget en revideret proces.

 ?? ?? Ifølge byrådet skal der skabes gode fysiske rammer for mere lokalforan­kret velfaerd for aarhusiane­rne gennem flere faellesska­ber, foreninger, civilsamfu­nd og frivillige i folkehusen­e. Arkivfoto: Jan Dagø
Ifølge byrådet skal der skabes gode fysiske rammer for mere lokalforan­kret velfaerd for aarhusiane­rne gennem flere faellesska­ber, foreninger, civilsamfu­nd og frivillige i folkehusen­e. Arkivfoto: Jan Dagø

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark