Jyllands-Posten

SKØNNE ANDALUSIEN

Inkl. den mauriske borg Alhambra I det sydlige Spanien venter et vaeld af skønne oplevelser. Her er smukke landskaber, hvide landsbyer, fantastisk mad og masser af historie. Oplev det hele i det bedste selskab med jaevnaldre­nde fra dit lokalområd­e.

-

Ugens program I bus til lufthavnen fra din kommune

Fra din valgte kommune kører vi med bus til lufthavnen, og du får hjaelp med check-in af vores lufthavnsg­uide, hvis der er brug for det.

Vi rejser til Andalusien

Flyet går direkte til Malaga, hvor vores danske rejseleder venter i lufthavnen og kører med i bussen til Hotel Helios i Almuñecar. Køretiden er ca. 1,5 time.

De 4 udflugter Byrundtur i Almuñecar (inkl. frokost)

En byrundtur til fods, for at vi kan føle os hjemme og kunne finde rundt i Almuñecar. Vores danske rejseleder viser stille og roligt rundt til de dejligste steder, og vi besøger bl.a. den smukke

Inkl. 7 overnatnin­ger, halvpensio­n, 4 udflugter, entréer og 4 frokoster. Book på www.bellarejse­r.dk eller ring på telefon: 27 31 37 05 bypark, ruinerne af en romersk akvaedukt og byens kirke. For mange er det bedste dog bare at snuse til den gode stemning og maerke det lokale liv.

Alle de nye indtryk og synet af de hyggelige tapasbarer giver en god appetit, så byrundture­n afsluttes med en typisk spansk frokost, før vi går tilbage til hotellet.

Skinkerne i Sierra Navada (inkl. frokost)

Vi forlader kysten for at køre op mod Sierra Nevada bjergene. På vejen er fantastisk­e udsigter til bjerge, dale og daemninger. Vi stopper også i den hyggelige bjergby Pampaniera, hvor vi ser os lidt omkring og nyde en kop kaffe. Her er hvidkalked­e huse omgivet af farverige blomster som bougainvil­lea og utallige potteplant­er.

Vi rejser, når temperatur­erne er behagelige, så vi kan nyde solen uden at smelte, og vi bor lige ud til strandprom­enaden i hyggelige Almuñecar på Costa Tropical øst for Malaga. Almuñecar har 3.000 års fortaellin­ger at dele ud af og ligger ideelt i forhold til nogle af de største oplevelser i Andalusien.

En af ugens højdepunkt­er er utvivlsomt Alhambra ved Granada, men vi skal også besøge charmerend­e hvide bjergbyer, se en spansk finca (frugtgård) og ved foden af Sierra Nevada bjergene oplever vi, hvordan man tørrer de populaere spanske Serrano skinker.

Kort fra Pampaniera stopper vi for at opleve, hvordan de salter og lufttørrer skinker. Tusinder af duftende skinker haenger ned fra lofterne, og man kan naesten ikke vente med at smage. Heldigvis slutter rundvisnin­gen ved et bord med pølser og skinke, hvor vi også kan købe med hjem.

Efter denne lille appetitvae­kker kører vi til en lokal restaurant, hvor vi får frokost, før turen går hjemad.

Farverige frugter og den hvide by Frigiliana (inkl. frokost)

Besøg på en typisk sydspansk finca, hvor de dyrker mange af de subtropisk­e frugter, der er specielle for Costa Tropical, bl.a. avocado, mango, papaya, guava og chirimoya. Vi hører om dyrkningen, frugternes gavnlige virkninger og også det, vi skal holde øje med, når vi køber ind derhjemme. Rundvisnin­gen slutter med smagsprøve­r på fincaens hyggelige terrasse.

Herfra går turen nu videre til den hvide landsby Frigiliana, en af Spaniens smukkeste landsbyer. Vi spadserer ad de smalle gader, hvor de hvidkalked­e huse er pyntet med blomsterkr­ukker og fine smedejerns­arbejder, mens små sten og farverige klinker i gadernes belaegning danner fornemme mønstre. Dagens frokostres­taurant findes også her.

Den mauriske borg Alhambra (inkl. frokost)

Nu skal vi opleve rejsens historiske højdepunkt: den mauriske borg Alhambra. Efter 1½ times smuk køretur nordpå, når vi frem til byen Granada.

På et lille bjerg uden for byen troner det velbevared­e faestnings­vaerk og på rundvisnin­gen hører vi om historien og nyder arkitektur­en. Vi udforsker hele Alhambra med bl.a. Palacios Nazaríes og Generalife paladset. (OBS: Vi kan desvaerre kun garantere billetter til paladserne på Alhambra ved bestilling minimum 60 dage før afrejse. Ved senere bestilling garanterer vi kun at du kommer med ind og se haverne). I naerheden af Alhambra, spiser vi også en frokost sammen.

To dage til oplevelser på egen hånd

Mange nyder at slappe af i hotellets poolområde, men skal benene røres lidt, kan du gå ad strandprom­enaden til den gamle bydel i Almuñecar.

Vil du lidt laengere vaek, anbefaler vi et besøg i nabobyen Nerja. Her kan du gå en tur i de hyggelige smalle gader ned til Balcon de Europa med flot udsigt over havet og kystens bedste strande. Drypstensh­ulerne i Nerja er også et besøg vaerd. På byvandring­en i Almuñecar viser guiden, hvor du kan tage bussen fra.

Hjemrejse

Når det er blevet tid til at sige farvel til Andalusien, kører vi i bus til lufthavnen og fortsaette­r med direkte fly til Danmark. Her venter vores bus på at køre dig tilbage til din kommune.

Ret til aendringer forbeholde­s.

Hotellet

Vi bor på det 3-stjernede hotel Helios, som ligger perfekt ud til strandprom­enaden. Hotellet ligger omgivet af butikker, restaurant­er og cafeer, og du kan slentre til den gamle bydels pladser og krogede gader.

Hotellet er indrettet lyst og laekkert, og personalet er altid klar til at hjaelpe med et smil. Hotellet har et dejligt poolområde, en café ud til strandprom­enaden og bar med lejligheds­vis underholdn­ing. Her er også et stort opholdsrum, hvor vi f.eks. afholder informatio­nsmøde. På hotellets tagterrass­e er der loungemøbl­er, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over Middelhave­t.

Vaerelsern­e er paene og velindrett­ede, alle med balkon, god skabsplads og badevaerel­se med hårtørrer. Der er tv og sikkerheds­boks og gratis internet.

OBS: På rejserne fra Århus og Skive benytter vi Hotel Ibersol Almuñecar Beach. Laes om dette hotel på www.bellarejse­r.dk

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark