Jyllands-Posten

Politiklag­emyndighed behandler flere sager om politiet efter kamp mellem FCK og Brøndby

Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed har modtaget flere klager om politiets ageren efter det københavns­ke rivalopgør i november.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Det er ikke kun politiet, der stadig er ved at undersøge, hvad der foregik efter fodboldkam­pen mellem FC København og Brøndby IF den 12. november.

For en uge siden udsendte Københavns Politi en efterlysni­ng og bad offentligh­eden om hjaelp til at identifice­re seks maend, der var mistaenkt for at have begået vold mod politiet eller for at have kastet genstande mod betjente efter superligao­pgøret. Siden da er to af personerne blevet identifice­ret.

Samtidig er politiet selv ved at blive undersøgt på grund af kampen.

Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed, DUP, er ved at behandle seks klager med relation til fodboldkam­pen.

»Da vi er er i gang med undersøgel­serne heraf, har vi ikke yderligere oplysninge­r på nuvaerende tidspunkt,« lyder det i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Tidligere har DUP oplyst til TV 2, at der var fire henvendels­er vedrørende politiets magtanvend­else.

Isaer én video er blevet delt og debatteret efter kampen i Parken på Østerbro. En betjent i civilt tøj og med en skriggul politikask­et slog gentagne gange med sin knippel på forskellig­e personer, inden han blev trukket vaek af nogle kollegaer.

Efterfølge­nde udtalte politichef ved Københavns Politi Peter Dahl, at »det vil vaere useriøst af mig at skulle vurdere noget på et 20 sekunders videoklip i forhold til, om den magtanvend­else, der har vaeret benyttet, har vaeret proportion­al eller ej.«

»Faktum er, at vi står tilbage med, at der har vaeret utallige udfald mod politiet både før og under efter kampen,« fortsatte han.

Han naevnte som eksempler, at »der blev kastet kanonslag efter os, to politifolk kom på skadestuen, hvoraf den ene måtte scannes, fordi der var blod i urinen efter et alvorligt spark.«

Sammenslut­ningen af danske fanklubber udtalte efter kampen, at »vi er bekendt med flere uhensigtsm­aessige episoder«, mens også de officielle fangrupper­inger fra FCK og Brøndby berettede om flere henvendels­er og klager over politiets ageren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark