Jyllands-Posten

Nets er på vej med fyringer i Danmark

Udsigt til lavere vaekst på betalingsm­arkedet får nu Nets Danmark til at varsle fyringer blandt koncernens ca. 1.200 danske ansatte.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Der er i dag knap 1.200 ansatte i Nets danske forretning. Om få måneder vil tallet vaere lavere. Hård konkurrenc­e på betalingsm­arkedet tvinger nemlig den danske betalingsk­aempe til at skaere i omkostning­erne.

»Vi er en del af en branche praeget af staerk konkurrenc­e. Da vi forventer en lavere vaekst i samfundet omkring os, er vi nødt til at tilpasse og optimere vores forretning for at sikre, at vi står staerkest muligt i forhold til fortsat at levere konkurrenc­edygtige ydelser til vores kunder,« siger Søren Winge, pressechef i italienske Nexi Group, som Nets Danmark i dag er en del af.

Nets, der ejer dankortet, ønsker ikke at saette et praecist tal på, hvor mange afskedigel­ser den igangvaere­nde spareøvels­e forventes at kaste af sig.

Det er alt for tidligt at sige noget praecist om. At der skal skaeres i bemandinge­n, er dog givet, lyder meldingen.

»Antallet af berørte stillinger vil afhaenge af udfaldet af de aktuelle forhandlin­ger. Vi har stor forståelse for, at dette vil vaere udfordrend­e for de af vores ansatte, som bliver berørt, og vi vil gøre vores bedste for, at processen bliver så konstrukti­v som mulig,« siger Søren Winge.

Nets oplever bl.a. stigende konkurrenc­e på betalingso­mrådet, hvor nye udbydere konstant lokker virksomhed­er og forretning­sdrivende med betalingsl­øsninger, og det har bl.a. ramt dankortet.

Efter at det 40 år gamle betalingsk­ort i årtier leverede solid vaekst, er dankortet ikke laengere danskernes automatisk­e førstevalg.

Anført af Apple Pay stormer mobilbetal­inger frem, og det saetter tydelige spor i dankortfor­retningen.

Foreløbig er Danske Bank nemlig ene om at tilbyde dankortbet­alinger via Apple Pay. I alle andre banker sker Apple Pay-betalinger i dag ved brug af internatio­nale betalingsk­ort som Visa og Mastercard.

Faldende efterspørg­sel

Erhvervsmi­nister Morten Bødskov (S) har flere gange opfordret bankerne til at skifte kurs, men foreløbig har under en håndfuld meldt ud, at de har planer om at følge i Danske Banks fodspor.

Samtidig er det nordiske marked, hvor Nets opererer, maerket af, at kontanter efterhånde­n er et saersyn, og det gør, at den automatisk­e vaekst fra en normal omstilling fra brug af kontanter til digitale betalingsl­øsninger efterhånde­n er minimal.

Endelig krydres meldingen om lavere vaekst i samfundet med forklaring­er om, at pilen – efter flere år med øget efterspørg­sel og vaekst i organisati­onen - nu peger i retning af en faldende efterspørg­sel på betalingsl­øsninger og dermed et overskud af medarbejde­re.

Alt det bringer Nets-ledelsen frem til den konklusion, at tiden er til at skaere i bl.a. lønudgifte­rne.

Mens Nets-toppen holder kortene taet til kroppen, når det gaelder antallet af fyringer, forklarer Søren Winge, at man allerede har indledt forhandlin­ger med Finansforb­undets repraesent­anter »med henblik på at foretage de nødvendige medarbejde­rmaessige tilpasning­er«.

Nets er i dag en del af den italienske betalingsk­aempe Nexi Group, som Nets fusionered­e med i 2021.

Antallet af berørte stillinger vil afhaenge af udfaldet af de aktuelle forhandlin­ger. SØREN WINGE, PRESSECHEF I NEXI GROUP

 ?? ?? Hård konkurrenc­e og udsigt til afmatning i betalingsm­arkedet tvinger Nets Danmark ud i en fyringsrun­de.
Foto: Anthon Unger
Hård konkurrenc­e og udsigt til afmatning i betalingsm­arkedet tvinger Nets Danmark ud i en fyringsrun­de. Foto: Anthon Unger

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark