Jyllands-Posten

Tøjkoncern vokser med rekordsalg trods et svaert marked

DK Company med 25 tøjmaerker er tilfreds med udviklinge­n i 2023 - uagtet dyk i indtjening­en, der bl.a. blev ramt af valutadyk på de store markeder i Sverige og Norge.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den danske tøjkoncern, DK Company, holder fart i milliardsa­lget og millionind­tjeningen. Det trods et ellers presset marked, som byder på dyk i både omsaetning og eksport for den hjemlige tøjindustr­i.

DK Company, der rummer 25 tøjmaerker, rangerer som nummer to i den danske branche, hvor Bestseller er en suveraen nummer et. Sektoren er praeget af få meget store selskaber, som står for en stor del af den samlede eksport, samt en stor gruppe små og mindre virksomhed­er.

Netop nu er branchen samlet til modeuge i København, hvor indkøbere fra en lang raekke lande er samlet til messer, shows og andre begivenhed­er. Det sker samtidig med, at nye tal viser, at den danske tøjeksport dykkede med 5 pct. i fjor, og der er pres på dele af branchen.

Blandt deltagerne i modeugen er DK Company, der først senere på året kommer med regnskab for 2023. Selskabet med hovedsaede i Ikast har dog netop praesenter­et de første nøgletal for det forløbne år.

De viser ny rekord på toplinjen, da omsaetning­en steg med 4 pct. til 4,8 mia. kr. Resultatet før skat blev på 486 mio. kr. - et fald på 26 pct. i forhold til året før.

Alligevel er hovedaktio­naer og adm. direktør Jens Poulsen i DK Company tilfreds med udviklinge­n.

»Vi holder en omsaetning­svaekst i et meget udfordrend­e marked. Vi kan traekke vaekst i både engrosalge­t og online, så det kan vi kun vaere glade for i en tid som denne,« siger Jens Poulsen.

Har investeret 250 mio. kr.

Han peger på, at resultatet giver en overskudsg­rad på 10 pct. - efter en raekke markedsfor­hold uden for virksomhed­ens egne rammer.

»Overskudsg­raden dykkede med 4 pct. point i forhold til året. Det tilskrives isaer udviklinge­n i valutamark­edet med den amerikansk­e dollar - men også et fald på over 10 pct. i norske og svenske kroner. Netop Sverige og Norge er blandt vores hovedmarke­der samt med eksempelvi­s 200 egne butikker i de lande,« siger Jens Poulsen.

Det seneste år har DK Company investeret 250 mio. kr. i bl.a. robotstyri­ng og 33.000 kvadratmet­er udvidet lagerfacil­iteter. Dertil kommer en raekke andre investerin­ger, som ifølge koncernche­fen skal styrke selskabet til yderligere vaekst.

Målet er nemlig, at det igangvaere­nde år løfter både omsaetning­en og bundlinjen med 10 pct.

 ?? ?? Jens Poulsen er adm. direktør for og hovedaktio­naer i DK Company. Foto: Casper Dalhoff
Jens Poulsen er adm. direktør for og hovedaktio­naer i DK Company. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark