Jyllands-Posten

Nøgletal sendte renter op

-

Det danske obligation­smarked indledte tirsdagen med let faldende renter, men det blev der aendret på sidenhen, efter at spanske inflations­tal viste sig vaerre end ventet.

Senere på dagen var amerikansk­e nøgletal med til at give et ekstra rygstød op til renterne.

Herhjemme endte den tiårige danske statsoblig­ation med en rente på 2,45 pct., hvilket var 4 basispoint højere end lukkenivea­uet mandag.

I den helt tidlige handel tirsdag var renten dog nede at runde 2,37 pct. - før de spanske inflations­tal.

Inflatione­n i Spanien tiltog i januar ifølge en foreløbig opgørelse uventet til 3,4 pct. fra 3,1 pct. måneden før. Der var ellers ventet et fald til 3,0 pct. ifølge Bloomberg News.

De spanske tal er de første for inflatione­n i eurozonen i januar. Onsdag følger tilsvarend­e til fra Tyskland og Frankrig, før der torsdag kommer samlede forbrugerp­ristal for eurozonen.

En stigning i inflatione­n i eurozonen kan gå ud over markedets forhåbning­er til rentenedsa­ettelser senere på året. Derfor reagerer markedet med rentestign­inger tirsdag på de spanske inflations­tal.

Fra USA viste den såkaldte JOLTS-opgørelse en overrasken­de stigning i ledige stillinger i december, hvilket straks sendte de amerikansk­e renter lidt højere – og også smittede af herhjemme.

Tallet viser en fortsat staerk udvikling på det amerikansk­e jobmarked, hvilket taler for højere renter i laengere tid i USA.

Tirsdag indledte den amerikansk­e centralban­k i øvrigt sit todages rentemøde, der onsdag aften kulminerer med en rentemeldi­ng. I denne omgang er der dog ventet en rentefasth­oldelse på 5,25-5,5 pct. for den ledende pengepolit­iske rente i USA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark