Jyllands-Posten

Ørsted trak C25 i rødt trods optur til Ambu og rekord til trekløver

- /MarketWire

Kursrekord­er til Novo Nordisk, Zea- land Pharma og Pandora og en flot stigning til regnskabsa­ktuelle Ambu var ikke tilstraekk­eligt til yderligere avancement for C25-indekset, der efter fire dage med stigninger faldt 0,1 pct. tilbage til 1.842,91.

At det blev til et minus for eliteindek­set kan i høj grad tilskrives Ørsted, som tirsdag eftermidda­g pludseligt faldt kraftigt tilbage. Aktien endte 4,4 pct. lavere i 377 kr., men blev en overgang handlet så lavt som 363,30 kr.

Nedturen faldt sammen med skriverier i erhvervsme­diet Inside Business om, at en kapitaludv­idelse lurer i Ørsted og muligvis vil blive praesenter­et i forbindels­e med årsregnska­bet i naeste uge.

»Der går lidt rygter om en kapitaludv­idelse. Men det er kun rygter, og det skal jo komme fra selskabets selv,« siger Martin Munk, aktierådgi­ver i Jyske Bank, til MarketWire.

Han peger på, at der laenge har vaeret spekulatio­ner om, hvorvidt Ørsted vil få behov for at rejse ny kapital.

Bedre bundlinje i Ambu

Ambu startede og endte i toppen af eliteindek­set med et plus på 6,5 pct. til 118 kr. efter medicovirk­somhedens regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabså­r 2023/24.

Regnskabet viste en organisk vaekst i kvartalet på 14 pct. og et overskud på 92 mio. kr. på bundlinjen. Til sammenlign­ing havde analytiker­ne ventet 12 pct. i organisk vaekst og et nettoresul­tat på 72 mio. kr.

Novo Nordisk varmede op til onsdagens regnskab for fjerde kvartal med en lukkekursr­ekord på 748,20 kr. efter en stigning på 0,3 pct.

»Det er svaert at forestille sig, at Novo ikke har leveret endnu et fuldstaend­igt vanvittigt kvartal. Jeg er spaendt på at se, hvordan de guider for 2024, fordi der skal virkelig leveres, men der er også potentiale for, at der kan blive leveret. Så det bliver interessan­t at se, hvad Novo siger til det hele,« siger Lars Hytting, chef for aktiehande­l hos Artha Kapitalfor­valtning.

Zealand Pharma og Pandora fortsatte ligesom Novo også rekordjagt­en med stigninger på 1,2 og 0,5 pct. til henholdsvi­s kurs 481,80 kr. og 1018 kr.

Blandt sidepapire­rne var der også et paent plus til FLSmidth efter foreløbige regnskabst­al, og nyheden om at selskabet vil undersøge muligheder­ne for salg af sin cementforr­etning.

»FLSmidth kom med rigtigt flotte tal, og at man samtidig annoncerer, at cementafde­lingen saettes til salg, selv om den performer fint, er endnu en cementerin­g af, at man vil fokusere på kernen i Mining,« siger Lars Hytting.

FLSmidth-aktien steg 5,8 pct. til 283,40 kr.

For Chr. Hansen var tirsdag den sidste handelsdag som selvstaend­ig aktie, inden den bliver ombyttet med Novozymes-aktier og skifter navn til Novonesis, som den fusionered­e koncern kommer til at hedde i fremtiden.

Chr. Hansen-aktien faldt 0,6 pct. til 549,60 kr. og Novozymes dykkede 0,7 pct. til 358,80 kr.

Uden for eliteindek­set bød tirsdagen også på regnskab fra protesevir­ksomheden Össur, der i 2024 venter en organisk omsaetning­svaekst på 5-8 pct. Aktien steg 4,4 pct. til 29,65 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark