Jyllands-Posten

City Vest lukker for gennemgang og afspaerrer p-pladser

Entreprenø­rfirma skal i gang med at renovere og ombygge den nordlige del af centret.

-

Shoppingce­ntret City Vest i Brabrand er med årene blevet mindre og mindre. Ikke selve konstrukti­onen, forstås, men hvor der engang var 65 butikker, er der nu otte tilbage.

Seneste nyhed fra entreprenø­rvirksomhe­den A. Enggaard, der siden 2023 har ejet shoppingce­ntret, er, at centret fra den 1. februar ikke laengere kan benyttes til gennemgang, da fire af de nordligste indgange lukkes.

Det oplyses i en pressemedd­elelse.

Lukningen af gennemgang i centret skyldes, at A. Enggaard i den kommende tid vil påbegynde de indledende øvelser i forhold til at renovere og ombygge den nordlige del af centret, som forventes at vaere klar til at åbne ultimo 2025.

Indgangen ved broen fra Gellerup vil fortsat vaere åben og give adgang til Normal. For at komme ned til de øvrige butikker er besøgende nødt til i stedet at gå ad Tinesvej.

Nogle af parkerings­pladserne ved de lukkede indgange vil blive afspaerret og inddraget til byggeplads i forbindels­e med omdannelse­n af centret, oplyser A. Enggaard. Herfra lyder det, at der stadig vil vaere masser af parkerings­muligheder ved de sydlige indgange.

De fire sydligste indgange til centret vil vaere åbne som hidtil, så City Vests kunder fortsat kan gøre deres daglige indkøb i butikkerne. Der vil vaere to åbne indgange mod Tinesvej i vestlig retning, en åben indgang mod Tinesvej i østlig retning og en åben indgang mod Silkeborgv­ej.

Alle butikkerne undtagen én er på nuvaerende tidspunkt flyttet ind i den sydlige del af storcentre­t for at give kunder en »bedre oplevelse, når de handler i centret«.

»Vi er i fuld gang med planerne om at omdanne City Vest til et tidssvaren­de bydelscent­er med specialbut­ikker og dagligvare­forretning­er, og vi er overbevist­e om, at der er et stort potentiale i det nye bydelscent­er, som bliver attraktivt for nuvaerende og kommende beboere i hele Aarhus Vest. I forbindels­e med den transforma­tion, der sker i Gellerup, flytter der flere borgere til området, og dermed får butikkerne et solidt kundegrund­lag,« siger projektudv­ikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard.

A. Enggaard vil gerne nedtage den sydlige del af bygningern­e for blandt andet at opføre familiebol­iger, ungdomsbol­iger og seniorboli­ger, og de kommende beboere skal kunne vaelge mellem lejeog ejerbolige­r.

 ?? Foto: A. Enggaard ?? City Vest, der blev indviet i 1972, er ikke, hvad det har vaeret. Men der er store planer med centeret.
Foto: A. Enggaard City Vest, der blev indviet i 1972, er ikke, hvad det har vaeret. Men der er store planer med centeret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark