Jyllands-Posten

Det er trist at opleve, at Aarhus Kommune har skabt så megen usikkerhed og utryghed

Hvilke overvejels­er har man gjort sig, inden man besluttede at spare 2,8 mio. kr. på fem bofaelless­kaber til handicappe­de?

- HANNE JØRGENSEN Pensionere­t socialrådg­iver

Jeg er mor til en datter, er er 56 år og har boet i bofaelless­kabet Stenhøj siden etablering­en for 35 år siden.

Den 23. januar deltog jeg i et møde i bofaelless­kabet Stenhøj vedr. fremtidig brug af lettere bofaelless­kaber. Betegnelse­n lettere bofaelless­kaber er misvisende, da behovet for støtte stiger med beboernes alder og deraf følgende besvaerlig­heder, hvilket vi fra foraeldre- og pårørende-gruppen flere gange har gjort politikern­e opmaerksom i forsøg på at få det aendret.

Efter et kort møde af en times varighed, hvor det ikke var muligt at få uddybende svar på spørgsmål, sad jeg tilbage med en fornemmels­e af, at denne spareøvels­e var politisk makvaerk, der overvejend­e handlede om økonomi frem for beboernes ønsker og behov. Dertil kommer, at der var lagt op til, at beboerne kunne komme med ønsker for fremtiden. Hvordan det så haenger sammen med faerre penge at gøre godt med og besparelse­n der var besluttet, inden der var foretaget en analyse af behov og ønsker.

Jeg har derfor behov for at få oplyst, hvilke overvejels­er man har gjort sig, inden man besluttede at spare 2,8 mio. kr. på fem bofaelless­kaber:

- Hvilket kendskab har man haft til beboerne herunder alder, handicap og behov for personlig støtte?

- Har man gjort sig den ulejlighed at besøge bofaelless­kaberne?

- Har man undersøgt, hvor mange af beboerne der har foraeldre eller andre pårørende, der kan støtte dem?

Har man gjort sig den ulejlighed at besøge bofaelless­kaberne?

Efter et kort møde af en times varighed, hvor det ikke var muligt at få uddybende svar på spørgsmål, sad jeg tilbage med en fornemmels­e af, at denne spareøvels­e var politisk makvaerk.

en fattig kommune og vil gerne promovere sig som byen for alle. Jeg må desvaerre konstatere, at det ikke gaelder for handicappe­de. Denne besparelse er blot en af mange over de senere år, og jeg har forstået, at det ikke stopper her, men vil fortsaette også efter 2025.

Jeg har sammen med andre foraeldre til handicappe­de beboere taget initiativ til at oprette bofaelless­kabet, det første af sin art i Aarhus Kommune, i samarbejde med

Aarhus er ikke

Amt og Aarhus Kommune for godt 35 år siden. Vi ønskede at skabe et vaerdigt liv for vores unge og voksne børn. Det ser svaert ud nu.

Jeg har i alle årene sammen med andre foraeldre og pårørende støttet op om og fulgt udviklinge­n i bofaelless­kabet og beboernes trivsel. Hvad der startede som et godt tilbud med mulighed for daglig madlavning med inddragels­e af beboerne, faellesspi­sning, forskellig­e aktivitets­tilbud og udenlandsr­ejser er nu en meget reduceret udgave, der naermer sig omsorgssvi­gt.

Det er trist at opleve, at Aarhus

Kommune har skabt så megen usikkerhed og utryghed isaer for beboerne men også for personalet, foraeldre og pårørende. Det kunne vaere undgået, hvis man havde haft kendskab til beboernes handicap, ressourcer og behov for støtte.

Afslutning­svis vil jeg kommentere Anders Winnerskjo­lds indlaeg i JP Aarhus. Jeg er ikke i tvivl om at Anders Winnerskjo­ld har gode intentione­r og ønsker det bedste for beboerne i bofaelless­kaberne. Det vidner bare om, at man fra politisk hold har en urealistis­k opfattelse af de mennesker, det handler om.

Det er derfor aergerligt , at man traeffer en beslutning på et uoplyst grundlag.

 ?? ?? Tegning: Rasmus Sand Høyer
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark