Jyllands-Posten

Prøv lige at laese jeres public service-kontrakt igen, DR

- WILHELM DITLEV CHRISTIAN THOMSEN Klima,- natur- og miljøordfø­rer, KU

I kølvandet på sagen om Nordic Waste og ejerfamili­ens uvilje til at støtte op om oprydninge­n har DR P3’s redaktion besluttet sig for at gå helhjertet ind i debatten.

Man kunne således for nogle dage siden se et opslag på Instagram fra DR P3, hvor man kunne komme i tvivl om, hvorvidt DR løfter sin opgave som politisk neutralt public service-medie, eller om det blot løfter journalist­ernes personlige agenda.

Milliardae­ren blev over flere paneler groft karikeret med satiriske udtalelser. Udover at føre smaedekamp­agne mod en privatpers­on formidler P3 sin public service i samme opslag med en direkte sammenkaed­ning af hans usympatisk­e karikatur og politiske forslag og beslutning­er såsom at saenke topskatten. Der står: »Hvem skal så betale?«; »Nu har vi jo en velfaerdss­tat, hvor folk får i hoved og røv, så saet prisen op for offentlig transport, skaer i SU’en eller I don’t

– saenk topskatten? På den måde allokerer man penge til oprydning uden nogen maerker noget«.

At lette skatten, må man forstå, er noget usympatisk, som stinkende rige miljøsvin mener. Jeg ved ikke, hvor man skal starte med, hvad der er i vejen med dette og lignende opslag fra DR P3; at de fører usaglig smaedekamp­agne eller skamløst dirigerer unges politiske holdning til venstre.

Det er altid i disse situatione­r tragikomis­k at laese DR’s gaeldende public service-kontrakt. Af den nuvaerende, fra 2022-2025, fremgår DR’s eksistensg­rundlag tydeligt: »Samlet set er formålet med DR’s public service-virksomhed følgende: at styrke borgernes handleevne i et demokratis­k samfund, at forbinde og spejle Danmark, at stimulere kultur og sprog, og at fremme viden og forståelse.«

Så kan man jo selv vurdere, hvordan DR formidler sin politisk neutrale public service-kontrakt. Men det er ikke styrkende for demokratie­t, at DR med sin ungdomsret­tede DR P3 blot bekraefter holdninger­ne hos den generation, som har det svaerest med at blive udfordret i deres holdninger.

er under ingen omstaendig­heder et enkelttilf­aelde. DR P3 står med Isabella Hindkjaer som chefredakt­ør generelt for en kulturradi­kal linje, som kun appellerer til et mindretal af københavns­ke unge. En gang imellem finder jeg personer, som forsvarer det satiriske og rent underholde­nde indhold.

DR, må man forstå, skal jo bruge skattekron­er på opmaerksom­hedsfangen­de lokkemad, så unge gennem en eller anden luftig trickledow­n-effekt finder frem til det dannende og oplysende materiale, der findes i nogle afkroge af DR’s platforme. Hvor mange bider lige på den?

Det aktuelle opslag

DR P3’s indhold ikke er sjovt eller underholde­nde. Men fri for Guds skyld mine skattekron­er for at skulle bruges på at venstredre­je ungdommen og svine andre folk til. Der findes nemlig masser af folk i Danmark, som kan gøre lige det, helt uden offentlig understøtt­else.

Det er ikke, fordi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark