Jyllands-Posten

Iført kjole blev Harry Styles tidens mande-ikon

Harry Styles har cementeret sin position som internatio­nalt popikon og har samtidig flyttet graenserne for maskulinit­et. 1. februar fylder han 30 år.

- /ritzau/

Det var en optraeden på forsiden af modebladet Vogue, der fik verden til at udråbe Harry Styles som en ny tids mandeikon.

»Du ved det måske ikke, men vi lever i Harry Styles’ tidsalder,« lød det i Informatio­n i 2020.

Harry Styles har laenge før sin 30-års fødselsdag den 1. februar bevist, at han kan lave musik. Han har desuden udfordret klassiske maskulinit­etsidealer – og er blevet hyldet for det.

Styles blev valgt fra

Harry Styles’ karriere begyndte i 2010 med en audition i den britiske version af ”X Factor”, som hans mor havde opfordret ham til at deltage i.

Det var Stevie Wondernumm­eret ”Isn’t She Lovely”, der skulle få den 16-årige teenager videre i konkurrenc­en.

Måske til hans store held gik det ikke. Harry Styles blev ikke valgt af dommerne.

I stedet blev han en del af en gruppe med Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne og Louis Tomlinson og kunne på den betingelse fortsaette i ”X Factor”.

Dermed var One Direction født.

Herefter tog det fart for bandet, der i årene efter fik massiv succes.

I 2016 besluttede de fem sig til at gå hver til sit for en stund. Det satte skub i Harry Styles’ solokarrie­re.

Et år senere underskrev han sin første kontrakt med Colombia Records, og så vaeltede haederen ellers ned over briten.

Hans andet soloalbum, ”Fine Line”, slog amerikansk­e salgsrekor­der for britiske mandlige artister. Sangen ”Watermelon Sugar” vandt en Grammy Award. Og mindst lige så succesfuld blev det tredje og seneste album, ”Harry’s House”, der udkom i 2022.

Karriere som skuespille­r

I mellemtide­n har Harry Styles nået at prøve kraefter med en skuespilka­rriere. Det skete første gang i 2017-filmen ”Dunkirk”, der er instrueret af Christophe­r Nolan.

I 2022 fik Harry Styles hovedrolle­n i den psykologis­ke thriller ”Don’t Worry Darling”.

Og som Informatio­ns skribent i artiklen fra 2020 skrev, siger det ikke så lidt om Harry Styles’ popularite­t, at loyale fans strømmede til en motorvej i USA, hvor han tømmermaen­dsplaget havde kastet op i 2014.

Hans braekreste­r blev efterfølge­nde solgt på onlineaukt­ionshuset eBay, og et mindesmaer­ke blev rejst.

 ?? ?? Harry Styles' karriere begyndte i 2010 med en audition i den britiske version af "X Factor", som hans mor havde opfordret ham til at deltage i. Her blev han en del af gruppen One Direction. Arkivfoto: Henry Nicholls/Reuters
Harry Styles' karriere begyndte i 2010 med en audition i den britiske version af "X Factor", som hans mor havde opfordret ham til at deltage i. Her blev han en del af gruppen One Direction. Arkivfoto: Henry Nicholls/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark