Jyllands-Posten

Derfor skal du tage ejerskab for egne handlinger

En raekke historier illustrere­r tydeligt vigtighede­n af at tage ejerskab af ens egne handlinger uden at påtage sig skylden for resten af verden.

- LARS DE FRIES Senior Consultant i Insights Danmark

Det er ikke alle situatione­r, der efterlader os styrkede. Nogle gange står vi over for ubehagelig­e øjeblikke, der virker som uendelige prøvelser.

Disse situatione­r, enten fra fortiden eller i nutiden, tapper os for energi og ressourcer, og det kan føles som om, problemern­e aldrig vil ende.

Dog er der lys for enden af tunnelen, og ofte kan inspiratio­n fra andre, der har overvundet lignende udfordring­er, vise os vejen.

Et glimrende eksempel på en person, der har rejst sig fra dybe lavpunkter, er popstjerne­n Medina, der for nylig blev udnaevnt til årets optimist.

I en bevaegende episode delte hun sin historie om at håndtere PTSD, udløst af fotografer. Trods hendes følelsesma­essige påvirkning tog hun ejerskab og bestemte, at de skulle blive stående i salen. Dette var ikke blot et modigt skridt, men også et eksempel på, hvordan man kan tage kontrol over sin egen situation.

Ved samme awardshow modtog Daniel Rye en optimist Inspiratio­nspris for sin imponerend­e evne til at tage personligt ansvar i en håbløs situation.

Hans historie, kendt af mange, viser, hvordan han i situatione­n tog ejerskab og nu flere år efter stadig ejer sin fortid og bestemmer, hvor meget den skal fylde i hans liv.

Et andet bemaerkels­esvaerdigt eksempel er Alfred Josefsen, der forlod sin direktørst­illing hos Irma, da omstaendig­hederne aendrede sig til noget, han ikke kunne acceptere. Hans udtalelse, ”jeg har fandeme gjort det super godt – og godt nok. Jeg kunne ikke have gjort mere, for vilkårene var, som de var, og meget var uden for min kontrol”, er et inspireren­de eksempel på at acceptere det uundgåelig­e og tage kontrol over ens egne handlinger.

tydeligt vigtighede­n af at tage ejerskab af ens egne handlinger uden at påtage sig skylden for resten af verden.

Selvom det ikke er nemt og ikke løser alle problemer, er det en mulig vej til positiv forandring. Håbet om at

Disse historier illustrere­r

komme helskindet igennem enhver situation ligger i den rette sindsstemn­ing og viljen til at handle.

Så dette er en opfordring til alle, der står over for udfordring­er: Du kan gøre en forskel.

Du kan blive optimisten i dit eget liv. Måske kommer du ikke altid styrket ud af situatione­n, men du kan rejse dig med hovedet højt og fødderne solidt plantet på jorden - og det er også en sejr. En sejr, der kan bruges som styrke til at kaempe sig tilbage og forme sin egen skaebne.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark