Jyllands-Posten

Rentefald efter lavere end ventet inflation

- /MarketWire

Renten faldt kraftigt onsdag efter en lavere end ventet inflation i Frankrig og Tyskland samt efter et par nøgletal fra USA, der heller ikke gav udsigt til en strammere pengepolit­ik.

Det skete forud for aftenens rentemeldi­ng fra den amerikansk­e centralban­k, hvorfra markedet vil forsøge at uddrage viden om den kommende rentebane.

Renten på den toneangive­nde 10-årige danske statsoblig­ation faldt onsdag med 12 basispoint til 2,33 pct. efter at have nået dagens toppunkt i 2,42 pct. lige efter åbningen.

Forud for torsdagens forbrugerp­risopgørel­se for eurozonen bød onsdagen på foreløbige opgørelser for januar fra Frankrig og Tyskland, der begge viste en større afmatning i inflatione­n end ventet.

De fransk forbrugerp­riser steg 3,1 pct. mod en ventet stigning på 3,3 pct., mens de tyske gik frem med 2,9 pct. mod ventet 3,0

Fra den anden side af Atlanten landede også nøgletal, der understøtt­er fortaellin­gen om en snarlig rentesaenk­ning.

Den amerikansk­e ADP-jobrapport viste et større end ventet fald i jobskabels­en til 107.000 i januar fra 158.000 i december. Her ventede økonomerne kun et fald til 150.000. Også PMI-erhvervsti­lliden for Chicago landede under det ventede ligesom beskaeftig­elsesomkos­tningerne for fjerde kvartal blev lidt under økonomerne­s estimater.

Med til at presse renterne ned i USA var også bedre udsigter for udbuddet af det amerikansk­e finansmini­steriums salg af statsoblig­ationer samt fornyet frygt for de amerikansk­e regionalba­nkers sundhedsti­lstand efter et stort dyk for aktien i New York Community Bancorp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark