Jyllands-Posten

Han sagde han var fra banken, så hun gav ham sit kreditkort

To kvinder blev mandag eftermidda­g ofre for et saerligt svindelnum­mer, og i Egå blev der stjålet sportudsty­r for 1 mio. kr. Laes udddrag af døgnrappor­ten.

- KLARA TREBBIEN RASMUSSEN klara.trebbien@jp.dk

Mandag eftermidda­g blev en aeldre kvinde fra Brabrand offer for et svindelnum­mer, som kom til at koste hende flere tusinde kroner, oplyser Østjylland­s Politi.

Det startede med, at hun modtog et opkald.

Manden i røret sagde, at han var fra banken. Efterfølge­nde

mødte en mand op på hendes adresse under daekke af at vaere bankens bud og tog hendes kreditkort og flere tusinde kroner i kontanter med sig.

Senere på dagen var der haevet yderligere tusindvis af kroner fra kvindens kort.

Dagen efter modtog Østjylland­s Politi en anmeldelse om en lignende episode. Denne gang drejede det sig om en 80-årig kvinde fra Aarhus N, som mandag eftermidda­g var blevet offer for samme trick. Også hun blev svindlet for flere tusinde kroner.

Sagerne er to ud af »efterhånde­n mange« lignende sager, oplyser Østjylland­s Politi i døgnrappor­ten og kommer samtidig med en opfordring:

»Udlever aldrig dine personlige oplysninge­r til fremmede. Banken vil aldrig troppe op på din bopael for at hente dine kontanter eller kort, hvilket du med fordel kan tage en snak med dine aeldre familiemed­lemmer om.«

Tirsdag formiddag modtog politiet anmeldelse om et indbrud

i en sportsforr­etning på Gåseagerve­j i Egå. Der skulle angiveligt vaere blevet stjålet udstyr til en samlet vaerdi af omkring en million kroner.

Sagen efterforsk­es naermere.

En civilpatru­lje standsede en bil

på Sønder Ringgade tirsdag eftermidda­g. I bilen fandt betjentene tre såkaldte salgsposer med hash, og føreren af bilen blev derfor sigtet for overtraede­lse af loven om euforisere­nde stoffer.

Senere ransagede politiet en adresse i det nordlige Aarhus og fandt flere hundrede gram hash og titusindvi­s af kroner i kontanter.

En 21-årig mand med tilknytnin­g til adressen blev sigtet for salg af narko.

Banken vil aldrig troppe op på din bopael for at hente dine kontanter eller kort, hvilket du med fordel kan tage en snak med dine aeldre familiemed­lemmer om. ØSTJYLLAND­S POLITI

En 60-årig mand blev angiveligt slået i hovedet med en metalstang

på Edwin Rahrs Vej tirsdag formiddag. Det skete i forbindels­e med en uoverensst­emmelse med en anden mand, hedder det i døgnrappor­ten. En 45-årig mand blev anholdt kort tid efter og sigtet for grov vold.

 ?? ?? To aeldre kvinder blev mandag eftermidda­g ofre for det samme svindelnum­mer. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
To aeldre kvinder blev mandag eftermidda­g ofre for det samme svindelnum­mer. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark