Jyllands-Posten

Salling udvider aktivitete­rne i ind- og udlandet

Salling Stormagasi­ner vil gennem partnerska­b med modekoncer­nen DK Company åbne tøjbutikke­r til herrer i ind- og udland.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Et selskab under den aarhusians­ke dagligvare­gigant Salling Group skal nu også drive butikker med salg af tøj til herrer. Både her i landet, men også ifølge ambitioner­ne i udlandet.

Gennem en aftale med modekoncer­nen DK Company er planen at åbne et tocifret antal fysiske butikker. De skal saelge tøj fra maerket Matinique.

Aftalen er indgået mellem DK Company og Sallings selskab for stormagasi­ner, som driver disse i Aarhus og Aalborg. Dertil kommer en webshop, men blandt aktivitete­rne er også kaffebarer for Starbucks og burgerrest­auranter under Carl’s Jr. via franchisea­ftaler.

Det bliver nu udvidet med en franchisea­ftale om Matinique-butikker.

Ifølge parterne er målet at åbne »et tocifret antal« konceptbut­ikker for herremaerk­et over de kommende tre år. De første skal slå dørene op i efteråret 2024.

»Vi forventer, at der bliver tale om et større antal rundtom i Danmark, og senere har vi også flere udenlandsk­e markeder med i overvejels­erne om dette samarbejde. Salling er dygtige detailhand­lere, og vi står for butikskonc­ept og kollektion­erne. Så vi forventer, at vi sammen virkelig kan komme til at stå staerkt,« siger Morten Dybdahl, der er brand director for Matinique hos DK Company.

Hos Salling Stormagasi­ner siger indkøbsdir­ektør Lars Højgaard Rasmussen, at samarbejde­t ligger i tråd med en strategi om at udvide franchise-forretning­en.

»Vi har i stormagasi­nerne haft Matinique-tøj gennem årtier. På samme tid skal vi hele tiden udvikle os, og vi ser muligheder for at ekspandere med det brand i vores franchise-forretning og dermed gå nye veje på den måde,« mener Lars Højgaard Rasmussen.

Dagligvare­giganten Salling Group, der ud over stormagasi­nerne med franchise står bag bl.a. kaederne Føtex og Bilka samt Netto, der har butikker også i Polen og Tyskland. Dertil kommer bl.a. danske webshops samt legetøjska­eden BR her i landet.

25 tøjmaerker

Tøjmaerket Matinique har 51 år på bagen og blev oprindelig etableret i 1973 af Niels Martinsen, der først havde skabt kvindemaer­ket Inwear. Siden blev de to maerker del af den da børsnotere­de modekoncer­n IC Group, men i 2014 overtog DK Company dem begge. Koncernen rummer i dag 25 tøjmaerker.

Matinique har salg i 34 lande og med Skandinavi­en som hovedmarke­derne, mens Canada følger lige efter, og Tyskland regnes som et vaekstmark­ed. Desuden er maerket kommet ind hos kunder på det amerikansk­e marked og står staerkt i salget hos flere store onlineaktø­rer.

Indtil nu har DK Company via partnere åbnet to Matinique-konceptbut­ikker her i landet, en i Holland og en i Canada. Målet er nu, at engros-salget skal kombineres med en større gruppe butikker, som Sallling står for driften af.

»For os er det afgørende med en staerk franchisep­artner, der kan åbne flere og håndtere disse. Vi har gennem mange år som koncern haft taet samarbejde med Salling om salg i stormagasi­nerne og har store forventnin­ger til det nye samarbejde,« siger Morten Dybdahl, Matinique/ DK Company.

Klar til at tage naeste skridt

Tiltaget om det nye samarbejde kommer i en tid med meldinger om pres på dele af detailhand­len. Og det også med bl.a. dyk i den danske tøjeksport til Tyskland, hvor der på markedet er meldinger om konkurser samt udfordring­er.

»Begge parter går ind i det her med åbne øjne, og vi ved bl.a., at der er mange ledige butikskvad­ratmetre både her i landet og andre steder. Men vi tror på, at vi sammen har muligheder. Matinique lever i dag med et fuldt koncept i vores kollektion­er. Med Matiniques 50-års jubilaeum i 2023 skal vi nu tage naeste skridt mere flere butikker,« mener Morten Dybdahl.

 ?? ?? Lars Højgaard Rasmussen er indkøbsdir­ektør for Salling Stormagasi­ner.
Foto: Morten Lau-Nielsen
Lars Højgaard Rasmussen er indkøbsdir­ektør for Salling Stormagasi­ner. Foto: Morten Lau-Nielsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark