Jyllands-Posten

Aarhus-bokser vil genvinde EM i London: »Jeg får en god halv million for at stille op«

Enock Mwandila Poulsen skal i kamp på lørdag i Wembley Arena, hvor en sejr giver en EM-titel og adgang til flere store økonomiske kampe.

- KIM SKOVRUP ANDERSEN Din Avis Aarhus kim.s.andersen@dinavis.dk

Den aarhusians­ke superletva­egter Enock Mwandila Poulsen kan blive officiel europamest­er for anden gang i sin boksekarri­ere på lørdag i London.

Her tørner han sammen med engelske Adam Azim i Wembley Arena, hvor der forventes at dukke 12.500 tilskuere op.

»Der er meget store forventnin­ger til Adam Azim i Storbritan­nien, men Enock tror på sig selv, og han har evnerne til at kunne vinde de store kampe,« har Enock Mwandila Poulsens promotor, Bettina Palle, tidligere sagt til Ritzau.

Den 31-årige bokser er helt enig, da vi taler med ham dagen inden, turen går til England:

»Min form er vanvittig. Jeg har aldrig vaeret i bedre form end nu og har lavet nogle vilde

løbetider. Jeg glaeder mig til at kunne vise mit topniveau på den store scene. Det bliver fedt. Det er vigtigt for mig at gøre en god figur, så jeg kan komme videre og få endnu flere store kampe,« fastslår han.

Boksebrage­t bliver transmitte­ret direkte i Storbritan­nien og USA, og Enock Mwandila Poulsen får dermed mulighed for at vise sit internatio­nale format som bokser.

Han kom til Aarhus fra Odense for ti år siden, fordi den davaerende landstraen­er boede i Jyllands hovedstad.

Det gav naering til et profession­elt liv i bar overkrop.

»Siden jeg var en lille dreng, har jeg drømt af at kunne leve af min sport. Kampen i London er godt betalt. Jeg får en god halv million for at stille op, og når jeg vinder denne kamp her, så er muligheder­ne endnu større,« forklarer han.

Du siger ikke hvis. Du siger når?

»Ja, lige praecis. For det er den selvtillid, man skal have. Den har jeg altid haft, og jeg skal vinde også for at komme videre i min udvikling og

komme til USA og få de helt store kampe. Min største drøm er at bokse en VMkamp i Madison Square Garden i New York,« fortaeller Aarhus-bokseren, som har en traeningsu­ge på mellem 20 og 30 timer.

Fem ugers forberedel­se

Enock Mwandila Poulsen har forberedt sig til den store titelkamp i fem uger i Cuba sammen med sin cubanskfød­te traener, Israel Garcia Arozarena.

»Jeg kom hjem fra Cuba 12. januar, og det har givet mig meget mentalt og for min motivation. De cubanske boksere er simpelthen så dygtige og har givet mig nogle ekstra vaerktøjer,« forklarer han.

Aarhus-bokseren forventer at kunne dyrke den sport, han elsker, i nogle år endnu.

»I forhold til den måde jeg bokser på, regner jeg med at kunne holde i laengere tid, fordi jeg ikke bliver ramt så meget, som andre gør. Jeg vil gerne bokse i så lang tid som muligt så laenge, det er forsvarlig­t. Lige nu siger jeg til mig selv, at jeg bokser, til jeg er 35-36 år, så ser vi, hvordan det er til den tid,« siger Enock Mwandila Poulsen.

De cubanske boksere er simpelthen så dygtige og har givet mig nogle ekstra vaerktøjer. ENOCK MWANDILA POULSEN, BOKSER

 ?? ?? Det blev en smal pointsejr, da Enock Mwandila Poulsen i april 2022 vandt over Franck Petitjean og kunne kalde sig europamest­er i super letvaegt. Foto: Lars Poulsen
Det blev en smal pointsejr, da Enock Mwandila Poulsen i april 2022 vandt over Franck Petitjean og kunne kalde sig europamest­er i super letvaegt. Foto: Lars Poulsen
 ?? ?? Adam Azim fejrer en sejr i Wembley Arena. Lørdag møder han Enock Mwandila Poulsen. Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
Adam Azim fejrer en sejr i Wembley Arena. Lørdag møder han Enock Mwandila Poulsen. Foto: Andrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
 ?? ?? Enock Mwandila Poulsen med sin cubanskfød­te traener, Israel Garcia Arozaren. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Enock Mwandila Poulsen med sin cubanskfød­te traener, Israel Garcia Arozaren. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark