Jyllands-Posten

Kajsa Vala spiller nordisk americana på Kulturloft

Den dansk-islandske sangskrive­r er taget på tour, og fredag tager hun publikum i Ebeltoft 'helt taet på'

- Adresseavi­sen Syddjurs

Der er lagt op til en aften med gåsehudsfr­emkaldende sangskrive­rkunst og scenisk naervaer, når Kajsa Vala besøger Kulturloft på Maltfabrik­ken 2. februar. Denne gang måske mere end nogensinde før, og det siger ikke så lidt, for den dansk-islandske sangskrive­r er bredt anerkendt som en live-performer i saerklasse.

Kajsa Vala praesenter­er sin aktuelle tour som en Helt Taet På-tour, håndholdt, hudløst aerlig og helt ind til benet. Sammen med sine få udvalgte musikere søger hun tilbage til rødderne og lover masser af sprøde harmonier fra flerstemmi­ge vokaler, endnu flere historier og endnu mere kontakt til publikum.

»Det er egentlig meget simpelt. Gode sange og lige så gode venner. Kernen er min mand, mine to gode venner og mig selv, og det kommer til at flyde med vokaler og gode historier. Det handler om at røre folk og have det sjovt,« fortaeller Kajsa, som både er kvinden i spidsen for produktet, bandet og turnéen.

Og de har prøvet det før, det naervaeren­de og det taette. Både på turné og ikke mindst da de, som resten af branchen, ufrivillig­t blev nødt til at finde ind til kernen. Blandt venner og i uldsokker. Uformelt og ansigt til ansigt:

»Sådan var det jo under lockdown, og sådan bliver det på denne turné. Det tvinger mig til at fortaelle flere historier, når der ikke er et kaempe band og set up til at støtte op om sangene. Jeg holder af begge dele, men på denne turné kan jeg ikke gemme mig bag noget eller nogen, og det giver mig en mulighed for at forsøge at vaere mere gåsehudsfr­emkaldende,« fortaeller den musikalske frontkvind­e.

Nordisk Americana

Kajsa Vala debuterede med det ”hemmelige” USA-album ”Your Train” i 2010, og har siden slået sit navn fast på den danske musikscene, hvor hun senest har turneret med albummet ”When Are We Out Of The Woods?” fra 2022. Lige siden sin debut har hun markeret sig som en kunstner med sin helt egen lyd og nerve.

Med den ene hånd har hun godt fat i de skandinavi­ske rødder, mens den anden raekker over Atlanten og indfanger americana-genren lige så sikkert. Resultatet er helstøbt og medrivende, og det fortaetted­e og fortaellen­de format er ideelt til Kulturloft, lyder det i en pressemedd­elelse fra Maltfabrik­ken. Billetsalg­et er i gang på go-syddjurs.dk.

 ?? ?? Kajsa Vala byder på sprøde harmonier og gode historier. 2. februar kan den dansk-islandske sangskrive­r opleves på Kulturloft. Pressefoto
Kajsa Vala byder på sprøde harmonier og gode historier. 2. februar kan den dansk-islandske sangskrive­r opleves på Kulturloft. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark