Jyllands-Posten

Slagerkong­e lå nummer et i Danmark

Hansi Hinterseer erobrede pisten med flere medaljer. Senere strøg han med sit slageralbu­m til tops på danske hitlister.

-

Genren var måske ikke helt lige så moderne som Rasmus Seebachs popmelodie­r på albummet ”Rasmus Seebach”, Kashmirs ”Trespasser­s” eller Gorillaz’ ”Plastic Beach” fra 2010.

Ikke desto mindre var det det selskab, som Hansi Hinterseer­s slageralbu­m ”The Danish Collection” befandt sig i, da det blev nummer et på den danske hitliste i april 2010.

Knap 14 år senere skriver kalenderen 2024, og den kendte østriger fylder den 2. februar 70 år.

Det er ellers ikke til at se på ham.

Håret vil formentlig stadig gøre Donald Trump jaloux. Og smilet er stadig så kridhvidt, at man må antage, at en erfaren Hansi Hinterseer­tekniker dobbelttje­kker, at scenen er fri for uv-lys, når Hansi Hinterseer optraeder med sine sange.

Hansi er søn af Ernst Hinterseer, der er olympisk guldvinder i slalom, og det var faktisk ikke kaerlighed­s- og heimatsang­e, men skisport, der først gjorde Hansi Hinterseer kendt i hjemlandet.

Vandt VM-sølv

Han nåede i sin karriere som skiløber at vinde seks World Cup-løb i slalom og storslalom.

I 1973 vandt Hansi Hinterseer den samlede World Cup i storslalom. Året efter fik han VM-sølv i discipline­n, og han deltog desuden i vinter-OL i 1976.

I 1994 indledte Hansi Hinterseer så en helt anden karriere. Her hittede han med nummeret ”Du hast mich heut’ noch nicht geküsst” – eller på dansk: ”Du har endnu ikke kysset mig i dag”.

Siden har han vaeret en af de mest populaere slagersang­ere.

I Danmark har han ifølge bestsellin­galbums.com, som samler data om musiksalg, solgt 85.000 plader i Danmark. Mange af dem var netop eksemplare­r af albummet ”The Danish Collection”.

På pladen findes masser af hyldest til kvinder som for eksempel ”Schöne Mädchen sind zum küssen da” (”Smukke kvinder er til for at kysse”) og ”Hey Baby tanz mit mir” (”Hej skat, dans med mig”).

Bedriftern­e indbragte ham i april 2010 en guldplade fra Sony Music.

Billetter revet vaek

Billettern­e til den koncert, som han spillede otte måneder senere i Forum Horsens, blev ifølge Sony revet vaek.

Det er da også saerligt sangene til kvinder, som har udgjort hans succes.

»Jeg er virkelig glad for kvinderne. Det er jo dem, der har givet mig den succes, jeg har i dag,« sagde Hansi Hinterseer til Se og Hør i 2010.

I januar havde Hansi Hinterseer vaeret gift med Ramona Hinterseer i 40 år. Parret har to børn sammen, Jessica og Laura.

 ?? ?? Hansi Hinterseer er en af de mest populaere slagersang­ere nogensinde. Foto: Bodo Schackow/ Ritzau Scanpix
Hansi Hinterseer er en af de mest populaere slagersang­ere nogensinde. Foto: Bodo Schackow/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark