Jyllands-Posten

Gigantinve­stor tror, at Novo Nordisk når eksklusiv klub

Fra Norges Bank Investment Management, som styrer milliarder­ne i den norske oliefond, tror man, at markedsvae­rdien af Novo Nordisk bliver fordoblet.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Novo Nordisk, som har tilkaempet sig tronen som det mest vaerdifuld­e børsnotere­de selskab i Europa, kan sammen med amerikansk­e Eli Lily meget vel gå hen at blive det første medicinals­elskab, som bliver optaget i en lille og eksklusiv klub.

Sådan lyder udmeldinge­n ifølge det amerikansk­e medie CNBC fra Norges Bank Investment Management, som står for at investere den enorme formue i den norske oliefond.

Novo Nordisk offentligg­jorde onsdag morgen sit årsregnska­b for 2023, og det var et historisk ét af slagsen. Salget af fedmemidle­t Wegovy steg med mere end 400 pct., og det hjalp til med at sikre et rekordover­skud på mere end 100 mia. kr.

Aktiekurs på rekordnive­au

Regnskabet fik aktiekurse­n til at stige til et nyt rekordnive­au, og Novo Nordisks markedsvae­rdi er nu over 500 milliarder målt i dollars. Og grunden til, at vi i denne artikel regner i dollars er, at det er adgangsbil­let til den eksklusive klub. Norges Bank Investment Management forventer således, at Novo Nordisk sammen med Eli Lily vil vaere de første medicinals­elskaber til at nå en markedsvae­rdi på 1.000 mia. dollars.

»Historien er langt fra slut,« udtaler Gemma Game, der står i spidsen for Norges Bank Investment Management­s strategi inden for

health care med henvisning til, at kun en brøkdel af de overvaegti­ge i verden er blevet behandlet på nuvaerende tidspunkt.

»Vi har lige hørt om magnificen­t seven. Måske vil vi i fremtiden tale om Eli Lilly og Novo Nordisk som verdens første medicinalv­irksomhede­r

med en markedsvae­rdi på 1.000 mia. dollars,« lød det videre fra Gemma Game.

Syv selskaber i verden har i øjeblikket en markedsvae­rdi over 1.000 mia. dollars.

Det drejer sig om Microsoft, Apple, Saudi Aramco, Alphabet, Amazon, Nvidia og Meta.

 ?? ?? Fedmemedic­inen har givet Novo Nordisk et solidt salgsboost. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Fedmemedic­inen har givet Novo Nordisk et solidt salgsboost. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark