Jyllands-Posten

Skattetaen­kning får bilsalget til at dykke

Antallet af nye biler faldt med 15 pct. i januar i forhold til januar sidste år skattetaen­kning sandsynlig­vis årsagen.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Bilsalget tog et dyk i januar på 15 pct. i forhold til samme måned sidste år, viser friske tal fra De Danske Bilimportø­rer.

Faldet skyldes sandsynlig­vis en kombinatio­n af skattetaen­kning og købernes tilbagehol­denhed, fordi prisudvikl­ingen på bilmarkede­t er svaer at forudsige.

I alt blev der indregistr­eret 8.848 nye personbile­r i årets første måned.

Det er isaer stigningen i bundfradra­get i registreri­ngsafgifte­n for elbiler, der traeder i kraft den 1. februar, der kan have fået elbilkøber­ne til at udskyde købet af en ny elbil.

»Danskerne er prisfølsom­me, og derfor påvirkes elbilsalge­t af et lavere bundfradra­g i registreri­ngsafgifte­n. Heldigvis haeves fradraget fra februar, hvor vi forventer, at der igen bliver sat strøm til isaer elbilsalge­t,« lyder det fra Mads Rørvig, der er adm. direktør for De Danske Bilimportø­rer.

Ifølge bilimportø­rerne viser tilbagegan­gen i salget af elbiler i januar, hvor prisfølsom elbiler er overfor afgiftsaen­dringer.

Elbilers andel af det samlede salg af nye personbile­r udgjorde 35 pct. i januar. I 2023 udgjorde elbilers andel til sammenlign­ing 36 pct. af det samlede salg af nye personbile­r. En ny bil taeller som solgt, når den er indregistr­eret, og ikke ved underskriv­elsen af købsaftale­n.

»Der kan vaere prisfald på vej på biler i den kommende tid. 39 pct. af bilforhand­lerne vurderer i hvert fald selv, at de vil saenke priserne i de kommende tre måneder. For et år siden var det blot 12 pct. af forhandler­ne. I tillaeg siger 45 pct. af bilforhand­lerne, at de har et for stort lager, mens kun 6 pct. vurderer, at det er for lille,« skriver privatøkon­om Brian Friis Helmer fra Arbejderne­s Landsbank i en kommentar.

Ved udgangen af 2023 kørte der i alt 200.108 elbiler rundt i Danmark. I løbet af 2023 kom der naesten 90.000 flere elbiler til både som nyregistre­rede og brugte importered­e elbiler.

Til sammenlign­ing lød vaeksten i elbiler på under 50.000 i 2022, mens det samme tal var ca. 35.000 i 2021.

Venter med køb af elbil

»For første gang i mere end et år er salget af nye personbile­r gået ned i en måned sammenlign­et med året før. Vi tror, det primaert skyldes, at flere kunder har valgt at vente med at købe deres elbil til efter den 1. februar, hvor elbiler igen har samme bundfradra­g som i 2023,« siger Thomas Møller Sørensen, branchedir­ektør i DI Bilbranche­n i en meddelelse og fortsaette­r:

»Det relativt lave salg i januar er endnu en huskekage til Christians­borg om, at danske bilkøbere er meget prisbevids­te. Selvom det ikke drejer sig om mange penge, har det lidt højere bundfradra­g fra 1. februar fået mange købere af elbiler til at vente med at købe deres elbil,« lyder det.

Fire ud af fem elbiler står til stige markant i registreri­ngsafgift fra 2026.

Hos DI frygter man, at det til den tid vil saenke momentum i salget af elbiler. Derfor foreslår lobbyorgan­isationen, at man i Danmark fastfryser den lave registreri­ngsafgift på elbiler frem mod 2030.

 ?? Illustrati­on: Klara Bloch-Norup / Wunderkind ??
Illustrati­on: Klara Bloch-Norup / Wunderkind

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark