Jyllands-Posten

Norlys fyrer Telia-topchef

For seks måneder blev Telia-topchef Petr Cermak fremhaevet af Norlys-ledelsen som en oplagt del af købet af Telia. Nu er Cermak sendt ud i kulden.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

I august bakkede ledelsen i energi- og telekaempe­n Norlys op omkring Teliatopch­ef Petr Cermak. Nu lyder der nye toner.

Med udsigt til, at købet af Telia, som Norlys har overtaget for 6,25 mia. kr., snart får konkurrenc­emyndighed­ernes endelige godkendels­e, har den andelsejed­e energikonc­ern nu løftet sløret for den fremtidige Telialedel­se.

I august tøvede Norlysdire­ktør Ulf Lund ikke med at uddele roser til Telia-ledelsen anført af nuvaerende topchef Petr Cermak og forsikre, at der var en oplagt grund til, at man nu kaster milliarder af andelsejer­nes penge efter netop Telia.

»Det er klart, at der er en grund til, at vi gerne vil købe. Vi mener, at vi gør et godt køb, og det indbefatte­r selvfølgel­ig også ledelsen, som vi mener, gør det godt,« udtalte Ulf Lund til ITWatch.

Trods meldingen har Norlys-ledelsen med topchef Niels Duedahl i front nu foretaget en håndbremse­vending.

Tilfredshe­den med den tjekkiskfø­dte Telia-topchef raekker i hvert fald ikke laengere end til, at Norlys nu har udstyret Petr Cermak med en fyreseddel for i stedet at udpege den nuvaerende direktør i Norlys Fibernet, Torben Poulsen, til fremtidig topchef i Telia.

Norlys-toppen forklarer i en pressemedd­elelse håndbremse­vendingen med, at man har brug for en Teliachef med kendskab til Norlys-forretning­en.

»Det vigtigste fokus i de kommende år bliver at afkoble Telia Danmark fra Telia Company og integrere forretning­en med Norlys. Det kraever en topchef, der både har kendskab til Norlyskonc­ernen og har erfaring med at drive en kompleks integratio­nsproces i Norlys, og her er Torben den helt rette,« siger Claus Flyger Pejstrup, koncerndir­ektør i Norlys med ansvar for slutkundef­orretninge­n.

I spidsen siden 2022

Petr Cermak har stået i spidsen for Telia Danmark siden februar 2022, hvor han blev udnaevnt efter i en periode at have vaeret rådgiver for selskabets topledelse.

Det skete i rollen som partner i det globale konsulentf­irma Bain & Company, hvor han var en del af virksomhed­ens TMT-forretning (telekommun­ikation, media og teknologi).

Inden jobbet i Bain & Company har Petr Cermak bl.a. vaeret ansat i konsulentg­iganten Boston Consulting Group, ABN Amro Bank og franske Valeo.

Ifølge Norlys fortsaette­r Petr Cermak på posten som Telia-topchef, indtil milliardop­købet bliver godkendt.

Norlys forventer, at det sker inden udgangen af marts. Dermed kan det netop aflagte regnskab for 4. kvartal meget vel blive hans sidste som Telia-direktør.

I 4. kvartal mistede Telia 10.000 fysiske mobilkunde­r, og samlet har selskabet, der udspringer af svenske Telia Company, mistet 53.000 mobilkunde­r i den periode, hvor Petr Cermak har stået i spidsen for selskabet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark